FON SE (18/2020) Przedterminowa spłata części pożyczki pieniężnej przez Pożyczkobiorcę. (Early repayment of a part of the loan cash by the Borrower).

16.06.2020, 21:24aktualizacja: 16.06.2020, 21:24

Raport bieżący 18/2020

Zarząd FON SE z siedzibą w Tallinie pod adresem Harju maakond, Tallinn, Kesklinna linnaosa, Tornimäe tn 5, 10145, Estonia, wpisana do rejestru handlowego prawa Estonii pod numerem 14617916 w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 15/2018 z dnia 24 kwietnia 2018 roku oraz raportu bieżącego nr 30/2019 z dnia 27 czerwca 2019 roku informuje, że w dniu dzisiejszym Pożyczkobiorca Elkop SE z siedzibą w Płocku (KRS nr 0000782225) dokonał przedterminowej spłaty części przejętej w dniu 27 czerwca 2019 roku pożyczki zaciągniętej przez FON Zarządzanie Nieruchomościami Sp. z o.o. wobec FON SE. Spłacona kwota w dniu 16.06.2020 roku wyniosła 9 170 000,00 zł (dziewięć milionów sto siedemdziesiąt tysięcy złotych).

Saldo zadłużenia z tytułu opisanej pożyczki na dzień przejęcia pożyczki przez Elkop SE tj, na dzień 27 czerwca 2019 roku wynosiło 19.994.231,10 zł (słownie: dziewiętnaście milionów dziewięćset dziewięćdziesiąt cztery tysiące dwieście trzydzieści jeden złotych dziesięć groszy). Umowa pożyczki z dnia 24 kwietnia 2018r. została zawarta na okres do dnia 24 kwietnia 2021r.

The Management Board of FON SE headquartered in Tallinn, address: Harju maakond, Tallinn, Kesklinna linnaosa, Tornimäe tn 5, 10145, Estonia, entered into Estonian commercial register Ariregister under number 14617916, with regard to the current report no 15/2018 of April 24, 2018 and the current report no 30/2019 of June 27, 2019 informs that the Borrower Elkop SE headquartered in Płock (KRS number 0000782225) made today an early repayment of a part of the loan borrowed by FON Zarządzanie Nieruchomościami Sp. z o. o. from FON SE. The amount repaid on 16/06/2020 is PLN 9.170.000,00 (nine million one hundred seventy thousand zlotys).

The debt balance due to described loan as at the date of its takeover, i.e. June 27, 2019 was PLN 19.994.231,10 (nineteen million nine hundred ninety four thousand two hundred thirty one zlotys ten groszy). The Loan Agreement of 24/04/2018 was concluded for the period till 24/04/2021.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz