IZOSTAL SA (13/2020) Zmniejszenie ogólnej liczby głosów w Spółce Izostal S.A. poniżej 5% przez Aegon Otwarty Fundusz Emerytalny.

19.06.2020, 19:33aktualizacja: 19.06.2020, 19:33

Raport bieżący 13/2020

Zarząd Izostal S.A. (Spółka) informuje, iż w dniu 19 czerwca 2020 roku otrzymał zawiadomienie przekazane na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych od Aegon Powszechne Towarzystwo Emerytalne S.A. z siedzibą w Warszawie, w którym poinformował, że Aegon Otwarty Fundusz Emerytalny w wyniku transakcji zbycia zawartej w dniu 17 czerwca 2020 r. i rozliczonej w dniu 19 czerwca 2020 r. zmniejszył stan posiadania akcji spółki Izostal S.A. poniżej 5% głosów.

Zgodnie z otrzymanym zawiadomieniem:

"Aegon Powszechne Towarzystwo Emerytalne S.A. informuje, że według stanu na dzień 17 czerwca 2020 r. Aegon Otwarty Fundusz Emerytalny posiadał 1 613 927 akcji Spółki co stanowiło 4,93% udziału w kapitale zakładowym oraz 1 613 927 głosów z posiadanych akcji, stanowiących 4,93% ogólnej liczby głosów.

Przed zbyciem akcji Aegon Otwarty Fundusz Emerytalny posiadał 1 668 977 akcji Spółki, co stanowiło 5,10% udziału w kapitale zakładowym oraz 1 668 977 głosów z posiadanych akcji, stanowiących 5,10% ogólnej liczby głosów.

Brak jest podmiotów zależnych od akcjonariusza dokonującego zawiadomienia, posiadających akcje Spółki.

Brak jest osób, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych ("Ustawa"), w stosunku do akcjonariusza.

Fundusze zarządzane przez Aegon PTE S.A. nie posiadają instrumentów finansowych, o których mowa w art. 69b ust. 1 pkt 1) i 2) Ustawy."

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz