Kamper Ducato: bezpieczny sposób na wakacyjne podróże

17.07.2020, 18:05aktualizacja: 17.07.2020, 18:05

Ducato Camper MY2020
Fiat Professional stworzył model Fiat Ducato Camper, aby umożliwić klientom swobodną i bezpieczną podróż w czasie wakacji. Ponadto oferuje nowy model Fiata - Ducato MY2020, jego także da się przerobić na samochód kempingowy.

Wakacje to okres, w którym szczególnie ważne jest bezpieczeństwo i komfort podróży. W tym roku podróżujący chętniej wybierają wypoczynek w kamperze niż w hotelu.

„Podróż kamperem jest obecnie ekskluzywnym i modnym rozwiązaniem, które zbliża ludzi i rodziny w różnym wieku, z różnych kultur i o różnych zakresach dochodu. Coraz więcej młodych ludzi kupuje kampery” – mówi Eric Laforge, Head of EMEA Fiat Professional Brand.

Fiat Professional posiada w swojej ofercie modele Ducato, które mogą zostać przerobione na samochód kempingowy. Najnowsza wersja Fiat Ducato MY2020 posiada dziewięciobiegową automatyczną skrzynię biegów, dzięki której jazda kamperem nie powoduje uszczerbku dla osiągów i pozwala na optymalizację poziomu zużycia paliwa. Gama silników oferuje 2,3-litrową jednostkę Euro 6d-TEMP Diesel o mocy 120, 140, 160 lub 180KM, która montowana jest w samochodach ciężarowych. Silniki wyposażone są w technologię Multijet 2. Dostępne są także zaawansowane systemy wspomagania jazdy (ADAS) zapewniające bezpieczną i wygodną podróż, a specjalne zawieszenia kamperów poprawiają komfort jazdy.

W przypadku problemów podczas podróży, marka oferuje obsługę klienta dostępną w wielu językach, a także sieć 6,5 tys. punktów serwisowych w całej Europie. Wśród nich prawie dwa tysiące stanowią punkty Fiat Motorhome Assistance specjalizujące się w obsłudze samochodów kempingowych. Ponadto klienci mogą skorzystać z Roadside Assistance – wielojęzycznego serwisu dostępnego 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnego przez pierwsze dwa miesiące po zarejestrowaniu samochodu, który zapewnia szybką pomoc po wypadku, przebiciu opony czy braku paliwa.

Przez ostatnie 10 lat ponad 500 tys. rodzin w Europie wybrało model Fiat Ducato jako bazę do zabudowy dla swojego kampera.

„Fiat Ducato Camper jest rozwiązaniem dla osób, które chcą oderwać się od codziennej rutyny” - mówi Eric Laforge. Roberto Fumarola, Head of Recreational Vehicle Division marki Fiat Professional w regionie EMEA, dodał, że podróżując kamperem można zwiedzić więcej miejsc i zmienić otoczenie w każdym momencie całkowicie bezpiecznie i komfortowo.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 17.07.2020, 18:05