PROCAD SA (18/2020) Rozpoczęcie skupu akcji własnych Emitenta

22.07.2020, 10:09aktualizacja: 22.07.2020, 10:09

Raport bieżący z plikiem 18/2020

Podstawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Zarząd PROCAD SA, informuje, że w dniu 22 lipca 2020 r. ogłosił Zaproszenie do składania ofert sprzedaży akcji Spółki PROCAD S.A. na podstawie i w granicach upoważnienia udzielonego Uchwałą Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy z dnia 9 lipca 2020 r. w przedmiocie przyjęcia programu nabywania akcji własnych oraz utworzenia kapitału rezerwowego na potrzeby takiego programu.

Skup akcji własnych zostanie przeprowadzony zgodnie z następującym harmonogramem:

a) dzień ogłoszenia Zaproszenia do składnia ofert sprzedaży: 22 lipca 2020 r.,

b) dzień rozpoczęcia przyjmowania ofert od akcjonariuszy: 23 lipca 2020 r.,

c) dzień zakończenia przyjmowania ofert od akcjonariuszy: 11 sierpnia 2020 r.,

d) przewidywany dzień nabycia akcji przez Spółkę: 17 sierpnia 2020 r.

Pełna treść Zaproszenia do składania ofert sprzedaży akcji Spółki PROCAD S.A. stanowi załącznik do niniejszego raportu. Treść Zaproszenia znajduje się również na stronie www.procad.pl (https://www.procad.pl/inwestorzy/skup-akcji-wlasnych/) oraz stronie internetowej Domu Maklerskiego Banku Ochrony Środowiska S.A. https://bossa.pl/oferta/rynek-pierwotny/skup-akcji/2020, pośredniczącego w przeprowadzeniu oferty.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz