PBG SA (52/2020) Oświadczenie Emitenta w sprawie wyrażenia zgody na zmianę warunków emisji Obligacji serii G, H, I, G1, H1, I1 oraz G3, H3 i I3.

24.07.2020, 19:45aktualizacja: 24.07.2020, 19:45

Raport bieżący 52/2020

Zarządca spółki PBG S.A. w restrukturyzacji z siedzibą w Wysogotowie (adres: ul. Skórzewska 35, Wysogotowo, 62-081 Przeźmierowo) informuje, iż mając na uwadze podjętą w dniu 23 lipca 2020 r.:

1) Uchwałę nr 2 przez Zgromadzenie Obligatariuszy obligacji serii G;

2) Uchwałę nr 2 przez Zgromadzenie Obligatariuszy obligacji serii H;

3) Uchwałę nr 2 przez Zgromadzenie Obligatariuszy obligacji serii I;

4) Uchwałę nr 2 przez Zgromadzenie Obligatariuszy obligacji serii G1;

5) Uchwałę nr 2 przez Zgromadzenie Obligatariuszy obligacji serii H1;

6) Uchwałę nr 2 przez Zgromadzenie Obligatariuszy obligacji serii I1;

7) Uchwałę nr 2 przez Zgromadzenie Obligatariuszy obligacji serii G3;

8) Uchwałę nr 2 przez Zgromadzenie Obligatariuszy obligacji serii H3;

9) Uchwałę nr 2 przez Zgromadzenie Obligatariuszy obligacji serii I3;

działając na podstawie art. 67 ust. 1 i 2 Ustawy z dnia 15 stycznia 2015 r. o obligacjach (Dz.U. 2015 poz. 238 ze zm.) złożył Oświadczenie wyrażające zgodę na zmianę warunków WEO w sposób i w zakresie wskazanym w ww. uchwałach podjętych przez Zgromadzenia Obligatariuszy Obligacji serii G, H, I, G1, H1, I1 oraz G3, H3 i I3.

Podstawa prawna:

Art. 17 ust. 1 MAR