IMPEL SA (26/2020) Zawiadomienie o zmianie ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Impel S.A.

04.08.2020, 18:44aktualizacja: 04.08.2020, 18:44

Raport bieżący 26/2020

Zarząd Impel S.A. informuje, iż w dniu 4 sierpnia 2020 roku otrzymał zawiadomienia od Nutit a.s., Pana Grzegorza Dzika, Panów Grzegorza Dzika i Jakuba Dzika w trybie art. 69 ust. 1 pkt. 1 i ust. 2, w związku z artykułem 69a ust.1 pkt 3 oraz art. 87 ust. 1 pkt 5 i ust. 3 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, o zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Impel S.A. ("Spółka").

W wyniku dokonanych w dniach 30 i 31 lipca 2020 roku transakcji nabycia łącznie 1 560 985 akcji Spółki przez Nutit a.s. Pan Grzegorz Dzik i Pan Jakub Dzik osiągnęli pośrednio 60,11% udziału w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.

Przed dokonaniem wyżej wymienionych transakcji, Pan Grzegorz Dzik i Pan Jakub Dzik, za pośrednictwem Nutit a.s. oraz Fedha sp. z o.o. posiadali 6 276 934 akcji Spółki, stanowiących 48,79% kapitału zakładowego Spółki, reprezentujących łącznie 51,37% głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, stanowiących 51,37% ogólnej liczby głosów.

Po dokonaniu transakcji, Pan Grzegorz Dzik i Pan Jakub Dzik, za pośrednictwem Nutit a.s. oraz Fedha sp. z o.o. posiadają łącznie 7 837 919 akcji Spółki, stanowiących 60,92% kapitału zakładowego Spółki, reprezentujących łącznie 60,11% głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, stanowiących 60,11% ogólnej liczby głosów.

W związku z porozumieniem, o którym mowa w art. 87 ust. 1 pkt 5 Ustawy o ofercie, zawartym 8 września 2003 r. przez Pana Grzegorza Dzika i Pana Józefa Biegaja, zgodnie z otrzymanym zawiadomieniem, przed dokonaniem wyżej wymienionych transakcji, Pan Grzegorz Dzik i Pan Jakub Dzik, za pośrednictwem Nutit a.s. oraz Fedha sp. z o.o. oraz Pan Józef Biegaj za pośrednictwem Trade Bridge Czechy a.s. posiadali łącznie 9 313 543 akcje Spółki, stanowiące 72,39% kapitału zakładowego Spółki, reprezentujących łącznie 80,12% głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, stanowiących 80,12% ogólnej liczby głosów.

Po dokonaniu transakcji, Pan Grzegorz Dzik i Pan Jakub Dzik, za pośrednictwem Nutit a.s. oraz Fedha sp. z o.o. oraz Pan Józef Biegaj za pośrednictwem Trade Bridge Czechy a.s. posiadają łącznie 10 874 528 akcji Spółki, stanowiących 84,53% kapitału zakładowego Spółki, reprezentujących łącznie 88,86% głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, stanowiących 88,86% ogólnej liczby głosów.

Pan Grzegorz Dzik i Pan Jakub Dzik są osobami dominującymi wobec Nutit a.s., Nutit a.s. jest podmiotem dominującym wobec Fedha sp. z o.o.

Pan Józef Biegaj jest osobą dominującą wobec Trade Bridge Czechy a.s.

Podstawa prawna:

Art. 70 ust.1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz