KRUSZWICA SA (20/2020) Powołanie nowych członków Rady Nadzorczej ZT "Kruszwica" S.A.

26.08.2020, 16:18aktualizacja: 26.08.2020, 16:18

Raport bieżący 20/2020

Zarząd Zakładów Tłuszczowych "Kruszwica" Spółka Akcyjna (dalej: Spółka) informuje, że podczas Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki, w dniu 26 sierpnia 2020 roku uprawniony akcjonariusz Koninklijke Bunge B.V., posiadający 64,22% kapitału zakładowego Spółki powołał w skład Rady Nadzorczej Spółki następujące osoby: Pana Simone Feyles, Panią Agnieszkę Modras i Pana Paul Peplinski, przy czym osoby te wyraziły na to zgodę.

Poniżej przedstawiono informacje dotyczące wykształcenia, kwalifikacji i przebiegu kariery zawodowej członków Rady Nadzorczej powołanych w dniu 26 sierpnia 2020 roku.

Simone Feyles

Pan Simone Feyles posiada tytuł magistra inżyniera Politecnico di Torino, EPFL Lausanne (École polytechnique fédérale de Lausanne) oraz INPG Grenoble (Institut polytechnique de Grenoble). Swoją obecną rolę Partnera Finansowego Segmentu Przetwórstwa Nasion Roślin Oleistych Miękkich (Europe Softseed Finance Partner) objął w listopadzie 2019 toku, przejmując tym samym odpowiedzialność za modelowanie finansowe decyzji biznesowych oraz prognoz, a także zarządzanie projektami mającymi na celu poprawę działalności i efektywność firmy, współpracując w tej kwestii ściśle ze specjalistami.

Pan Simon Feyles rozpoczął swoją karierę zawodową w firmie doradczej McKinsey & Company w Genewie, w której pracował przez trzy lata, obsługując w tym czasie szereg firm i branż biznesowych, w tym firm sektora dóbr konsumpcyjnych i agrobiznesu.

W 2013 roku Simone Feyles dołączył do Bunge w Brazylii, gdzie zajmował się poprawą efektywności produkcji cukru, a następnie wzmacnianiem procesu zarządzania efektywnością całej jednostki biznesowej. W następnych dwóch latach Pan Feyles koncentrował się na planowaniu agrobiznesowym ośmiu cukrowni Bunge. W 2016 roku przeniósł się do Bunge EMEA, pracując w Barcelonie, gdzie zarządzał integracją dwóch zakładów przetwórstwa nasion oleistych (w Holandii i Francji), które Bunge nabyło od firmy Cargill w lutym 2017 roku. W tym samym roku pan Feyles objął stanowisko Dyrektora ds. Planowania i Analiz Finansowych na region EMEA, a na początku 2018 roku poszerzył tą działalność o Europę i Azję. Na stanowisku tym zarządza procesami planowania finansowego i kluczowymi dla regionu analizami.

Agnieszka Modras

Pani Agnieszka Modras ma wykształcenie wyższe. Ukończyła Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego w 2003 roku. Jest absolwentką studiów podyplomowych dot. zarządzania ryzykiem w instytucjach finansowych w Szkole Głównej Handlowej (2017), a od 2017 roku uczestnikiem programu studiów doktoranckich na Wydziale Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego.

Pani Agnieszka Modras jest radcą prawnym. W latach 2002-2004 współpracowała z warszawskim biurem kancelarii Weil Gotshal & Manges. Następnie, w okresie od 2004 do 2015 r., była związana zawodowo z kancelarią Sołtysiński Kawecki & Szlęzak. W latach 2015-2020 pracowała jako dyrektor departamentu obsługi prawnej Banku Pocztowego S.A., a od 2020 roku do chwili obecnej jest dyrektorem departamentu prawnego Banku Gospodarstwa Krajowego.

Ponadto pełniła w przeszłości funkcję niezależnego członka rady nadzorczej oraz przewodniczącej komitetu audytu w FCA-Group Bank Polska S.A. (2017-2019), a także wiceprzewodniczącej rady nadzorczej Immusec sp. z o.o. (2016-2019).

Pani Agnieszka Modras spełnia kryterium niezależności w Radzie Nadzorczej ZT "Kruszwica" S.A.

Paul Pepliński

Pan Paul Peplinski uzyskał dyplom w zakresie rachunkowości na Uniwersytecie Westminster w Londynie w 1986 roku, zdobywając tamże uprawnienia biegłego rewidenta w 1990 roku. Po 6 latach pracy w Londynie przeniósł się do Polski, gdzie od 1995 roku podjął pracę w PWC. W 1999 roku Pan Paul Pepliński został Partnerem PWC. W ramach swoich obowiązków był odpowiedzialny za audyt sprawozdań finansowych spółek notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. W 2008 roku został szefem działu audytu PWC w Polsce, równocześnie objął funkcję członka zarządu PWC. W 2012 roku Pan Paul Pepliński został Dyrektorem Operacyjnym PWC w centralnej i wschodniej Europie. W 2015 roku Pan Paul Pepliński został oddelegowany do PWC w południowo-wschodniej Europie jako Dyrektor Działu Audytu.

Działalność prowadzona przez w/w członków Rady Nadzorczej poza Spółką nie ma charakteru działalności konkurencyjnej w stosunku do działalności wykonywanej w Spółce. W/w członkowie Rady Nadzorczej nie uczestniczą też w spółce konkurencyjnej jako wspólnicy spółki cywilnej, spółki osobowej, spółki kapitałowej oraz nie uczestniczą w konkurencyjnej osobie prawnej jako członkowie jej organu.

W/w członkowie Rady Nadzorczej nie są wpisani do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonego na podstawie ustawy o KRS.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz