BORYSZEW SA (28/2020) Decyzja Komisji Europejskiej w sprawie przejęcia przez Granges AB kontroli nad Impexmetal S.A.

23.09.2020, 20:03aktualizacja: 23.09.2020, 20:03

Raport bieżący 28/2020

Zarząd Boryszew S.A ("Emitent") w nawiązaniu do informacji przekazanych w raporcie bieżącym nr 47/2019 z dnia 28 listopada 2019 roku informuje, że w dniu 23 września 2020 roku powziął informację o podjęciu przez Komisję Europejską ("Komisja") decyzji o niezgłoszeniu sprzeciwu wobec zgłoszonej koncentracji polegającej na przejęciu przez Granges AB kontroli nad Impexmetal S.A. i jej zgodności ze wspólnym rynkiem. Przedmiotowa decyzja Komisji została wydana na podstawie art. 6 ust. 1 b) Rozporządzenia Rady (WE) nr 139/2004 z dnia 20 stycznia 2004 roku w sprawie kontroli koncentracji przedsiębiorstw (rozporządzenie w sprawie kontroli łączenia przedsiębiorstw) (Dz. Urz. UE. L Nr 24, str. 1).

Uzyskanie zgody organów antymonopolowych było jednym z warunków zawieszających umowy dotyczącej nabycia przez Granges AB 100% akcji spółki Impexmetal S.A. ("Umowa").

O spełnieniu pozostałych warunków zawieszających Umowy Emitent będzie informował w drodze odrębnych raportów.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz