ATM SA (43/2020) Podpisanie przedwstępnej umowy sprzedaży dotyczącej nabycia udziałów w kapitale zakładowym akcjonariusza większościowego ATM S.A. oraz akcji w kapitale zakładowym ATM S.A.

17.10.2020, 15:16aktualizacja: 18.10.2020, 10:29

Raport bieżący 43/2020

Działając na podstawie Art. 17 ust. 1 Rozporządzenia MAR, zarząd ATM S.A. ("Emitent") informuje, że w dniu 17 października 2020 r. otrzymał wspólne zawiadomienie od MCI Capital Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A., działającego w imieniu MCI.Privateventures Fundusz Inwestycyjny Zamknięty - Subfundusz MCI.Euroventures 1.0 ("MCI"), AMC Capital IV Albatros S.A R.L ("AMC") oraz Terve Bidco S.à r.l. ("Kupujący") o zawarciu przez MCI, AMC oraz Kupującego umowy przedwstępnej przewidującej między innymi: (i) sprzedaż przez MCI 606.438 akcji w kapitale zakładowym Emitenta na rzecz Kupującego; (ii) sprzedaż przez MCI 596.278 udziałów w kapitale zakładowym spółki AAW III sp. z o.o., będącej akcjonariuszem większościowym Emitenta, posiadającym 98,33% akcji w kapitale zakładowym Emitenta ("AAW"), na rzecz Kupującego; oraz (iii) sprzedaż przez AMC 199.821 udziałów w kapitale zakładowym AAW na rzecz Kupującego ("Transakcja").

Zgodnie z zawiadomieniem zamknięcie Transakcji jest uzależnione od, między innymi, uzyskania decyzji Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów wyrażającej zgodę na dokonanie koncentracji.

W wyniku zawarcia umów przyrzeczonych w wykonaniu Umowy Przedwstępnej (po spełnieniu się warunków zawieszających Transakcji), Kupujący nabędzie 100 % udziałów w kapitale zakładowym AAW oraz bezpośrednio 606.438 akcji w kapitale zakładowym Emitenta (tj. 1,67% wszystkich akcji Emitenta na datę niniejszego raportu bieżącego) oraz pośrednio (przez AAW) 98.33% akcji Emitenta.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz