ZM HENRYK KANIA SA W UPADŁOŚCI (25/2020) Sprzedaż Zorganizowanej Części Przedsiębiorstwa.

28.10.2020, 16:35aktualizacja: 28.10.2020, 17:32

Raport bieżący 25/2020

Syndyk masy upadłości Spółki Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. w upadłości [Emitent, Spółka] informuje, że w dniu 28 października 2020 r. Spółka zawarła z CEDROB S.A. z siedzibą w Ujazdówku umowę sprzedaży Zorganizowanej Części Przedsiębiorstwa Emitenta, obejmującej wskazane w umowie:

- nieruchomości gruntowe stanowiące funkcjonujący zakład przetwórstwa mięsa położony w Goczałkowicach - Zdroju przy ulicy Uzdrowiskowej 4C i D, wraz z nieruchomościami nieoperacyjnymi,

- nieruchomości gruntowe stanowiące funkcjonujący zakład przetwórstwa mięsa położony w Pszczynie przy ulicy Korczaka 5, wraz z oczyszczalnią ścieków i sklepem firmowym,

- nieruchomości stanowiące funkcjonujący zakład przetwórstwa mięsa położony w Ćwiklicach przy ulicy Spokojnej 48,

- prawa wynikające z umowy leasingu operacyjnego nieruchomości stanowiącej teren zakładu rozbioru i przetwórstwa mięsa położonej w Mokrsku, wraz z oczyszczalnią ścieków,

- inwestycje, ruchomości, nakłady trwałe i ruchome środki trwałe dotyczące ww. nieruchomości,

- wartości niematerialne i prawne,

- prawa wynikające z umów dzierżawy, najmu oraz innych umów, jak również decyzji i pozwoleń możliwych do przeniesienia na kupującego, związanych ze Zorganizowaną Częścią Przedsiębiorstwa.

W skład Zorganizowanej Części Przedsiębiorstwa nie wchodzą zobowiązania, wierzytelności, wierzytelności z rachunków bankowych oraz księgi, rachunki i dokumentacja księgowa Emitenta.

Cena sprzedaży Zorganizowanej Części Przedsiębiorstwa Spółki wyniosła 100.000.000,00 zł (sto milionów złotych) netto i została zapłacona przed zawarciem umowy sprzedaży.

Warunki sprzedaży Zorganizowanej Części Przedsiębiorstwa zostały zatwierdzone Postanowieniem Sądu Rejonowego Katowice-Wschód w Katowicach Wydział X Gospodarczy z dnia 18 czerwca 2020 r. sygn. akt X GU 1144/19/3, o którego uprawomocnieniu się Spółka poinformowała w raporcie bieżącym nr 24/2020 opublikowanym w dniu 14 października 2020 r.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz