Stalowa Wola: Co święty Mikołaj przyniesie miastu

09.12.2020, 17:16aktualizacja: 09.12.2020, 17:17

Fot. UM Stalowa Wola
Rok 2020 dla każdego jest trudny i pełen niespodzianek. Dlatego też św. Mikołaj postanowił również wszystkich zaskoczyć i wybrał nie jedno, a pięć życzeń, które chciałby spełnić dla Stalowej Woli. A jakby tego było mało, wyróżnił też sześć kolejnych listów.

Dzieci pisały listy do św. Mikołaja w ramach konkursu zorganizowanego przez Prezydenta Miasta Stalowej Woli Lucjusza Nadbereżnego pn. „Co miasto Stalowa Wola powinno otrzymać w prezencie od Świętego Mikołaja?”.

Hojnemu Świętemu najbardziej spodobały się życzenia Matildy Czulińskiej z PSP 1, która prosiła o „Lasowiacką wioskę”, Magdaleny Filipiuk z PSP 12, która chciałaby, żeby w Stalowej Woli powstała nowa firma, Adama Dwojaka z PSP 12, który marzy o dziecięcych poradniach specjalistycznych oraz Aleksandry Swary z PSP 12 i Mileny Piech z PSP 1, które chciałyby, żeby św. Mikołaj przepędził wirusa i przywrócił normalność, a za nią uśmiech, zdrowie i bezpieczeństwo.

Uwagę św. Mikołaja zwróciły także listy Ani Adamczyk z PSP 9, Małgosi Guściory z PSP 1, Julii i Izabeli Trzpis z PSP 1, Igi Piotrowskiej ze Społecznej Szkoły Podstawowej oraz Amelii Sycz z PSP 1, dlatego postanowił wyróżnić również ich prace. Obiecał też, że w przyszłym roku zainteresuje się także wskazanymi przez nich tematami.

Ze względu na wciąż obowiązujące obostrzenia dotyczące spotkań, nagrody dla zwycięzców i wyróżnionych zostaną wręczone indywidualnie. Pomocnicy św. Mikołaja skontaktują się z rodzicami dzieci, by ustalić warunki nagrodzenia. Na pozostałych uczestników konkursu natomiast małe upominki będą czekać w szkołach, gdy wrócą do nich po przerwie.

Na konkurs napłynęło 40 prac. Dzieci prosiły m.in. o park trampolin, labirynt z żywopłotu, zoo, fontannę multimedialną, park rozrywki czy kryte lodowisko.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 09.12.2020, 17:16