ERBUD SA (11/2021) Podpisanie znaczącej Umowy o wartości 41,1 mln zł netto na budowę w systemie "zaprojektuj i wybuduj" inwestycji mieszkaniowej (z usługami w parterze) "Sienkiewicza", położonej we Wrocławiu, przy ul. Sienkiewicza/Świętokrzyskiej.

26.02.2021, 09:20aktualizacja: 26.02.2021, 09:21

Raport bieżący 11/2021

Postawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Zarząd Erbud S.A. (Emitent) informuje , że w dniu dzisiejszym otrzymał podpisaną Umowę o wartości 41,1 mln zł netto na niżej określonych warunkach:

LP WYSZCZEGÓLNIENIE DANE Z KONTRAKTU

1 Data zawarcia 2021.02.25

2 Inwestor (dokładna nazwa i siedziba) " Spółką VANTAGE DEVELOPMENT S.A. z siedzibą we Wrocławiu, ul. Dąbrowskiego 44, 50-457 Wrocław, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia - Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem

KRS 0000030117, NIP: 8960000701, REGON: 930778024, o kapitale zakładowym 30.108.257,72 zł w całości pokrytym

"

3 Wartość kontraktu 41 100 000,00 zł

4 Przedmiot kontraktu realizacja w systemie "zaprojektuj i wybuduj" inwestycji mieszkaniowej (z usługami w parterze) "Sienkiewicza", położonej we Wrocławiu, przy ul. Sienkiewicza/Świętokrzyskiej, ,

5 Miejsce wykonywania kontraktu Wrocław, ul. Sienkiewicza/Świętokrzyska

6 Terminy realizacji 87 tygodni

7 Warunki płatności 30 dni

8 Gwarancja dobrego wykonania (wartość, termin obowiązywania) 10%