MCI CAPITAL ASI SA (5/2021) Zmiana Planu połączenia MCI Capital ASI S.A. z PEM S.A.

26.02.2021, 18:29aktualizacja: 26.02.2021, 18:30

Raport bieżący z plikiem 5/2021

Podstawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 55/2020 z dnia 30 listopada 2020 r. w sprawie przyjęcia planu połączenia MCI Capital ASI S.A. z siedzibą w Warszawie jako spółką przejmującą ("Spółka", ,,Spółka Przejmująca") ze spółką Private Equity Managers S.A. z siedzibą w Warszawie jako spółką przejmowaną, (,,PEM", ,,Spółka Przejmowana"), Zarząd Spółki niniejszym informuje, że w dniu 26 lutego 2021 r. Spółka oraz PEM postanowiły dokonać zmiany uzgodnionego przez nie Planu Połączenia MCI Capital ASI S.A. z Private Equity Managers S.A. z dnia 30 listopada 2020 r. (,,Plan Połączenia") i przyjęły nowe jednolite brzmienie Planu Połączenia, którego treść wraz z załącznikami stanowi załącznik do niniejszego raportu bieżącego.

Konieczność dokonania zmian Planu Połączenia wynikała z aktualizacji parytetu wymiany akcji Spółki Przejmowanej na akcje Spółki Przejmującej, a także z rozliczenia w dniu 26 stycznia 2021 r. wezwania na sprzedaż akcji Spółki Przejmowanej ogłoszonego przez Zarządy Spółki Przejmującej i spółki MCI Management Sp. z o.o. oraz Tomasza Czechowicza, w ramach którego przyjmowanie zapisów na sprzedaż akcji PEM rozpoczęło się 10 grudnia 2020 r.

Szczegóły dotyczące aktualizacji parytetu wymiany akcji zostały opisane w par. § Planu połączenia z dnia 30 listopada 2020 r. zmienionego 26 lutego 2021 r. "Stosunek wymiany akcji Spółki Przejmowanej na akcje Spółki Przejmującej".

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz