PUNKPIRATES SA (4/2021) Zawiązanie Spółki Games 4Experience S.A. z siedzibą w Warszawie

10.03.2021, 08:30aktualizacja: 10.03.2021, 08:31

Raport bieżący 4/2021

Zarząd PunkPirates S.A. z siedzibą w Warszawie ("Emitent") informuje, iż w dniu 9 marca 2021 roku zawiązana została nowa spółka Games 4Experience S.A. z siedzibą w Warszawie ("Games 4Experience"), która skoncentruje się na produkcji gier wirtualnej rzeczywistości za pośrednictwem własnego zespołu deweloperskiego.

Kapitał zakładowy Games 4Experience wynosi 100.000,00 zł i dzieli się na 1.000.000 akcji zwykłych na okaziciela serii A o wartości nominalnej 0,10 zł każda. Głównym akcjonariuszem jest 4Experience Sp. z o.o., która posiada 50,00% akcji. Emitent natomiast objął 20,00% akcji w kapitale zakładowym.

4Experience Sp. z o.o. to założone w 2015 roku studio świadczące usługi dla klientów biznesowych w technologii wirtualnej i rozszerzonej rzeczywistości. Spółka zrealizowała ponad 150 projektów dla klientów takich jak Walmart, Ikea, Cisco, Strabag, Viessmann, Pfizer i wielu innych.

W ocenie Emitenta decyzja o zawiązaniu spółki Games 4Experience jest istotna ze względu na możliwość połączenia wzajemnego doświadczenia przy produkcji gier wirtualnej rzeczywistości. Emitent wspierać będzie projekt swoim doświadczeniem w produkcji, publikacji oraz marketingu gier, natomiast 4Experience Sp. z o.o. wspierać będzie projekt swoim wieloletnim doświadczeniem w zarządzaniu zespołami deweloperskimi. Dodatkowo Emitent, wykorzystując swoje wieloletnie doświadczenie, nie wyklucza możliwości zapewnienia dodatkowych środków na zwiększenie skali działalności Games 4Experience poprzez jej dokapitalizowanie, a docelowo wprowadzenie do obrotu na GPW.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz