ELEKTROTIM SA (3/2021) Informacja o zawarciu umowy z ENEA Operator Sp. z o.o. Oddział Dystrybucji Szczecin

12.03.2021, 13:05aktualizacja: 12.03.2021, 13:06

Raport bieżący 3/2021

Spółka ELEKTROTIM S.A. (dalej: Spółka) informuje, że w dniu 12.03.2021 r. zawarła, w imieniu konsorcjum firm w składzie: ELEKTROTIM S.A. (Lider konsorcjum; Wykonawca) oraz PUH EL Professional Mariusz Maszota z/s w Gdyni (Członek konsorcjum; Wykonawca), umowę z ENEA Operator Sp. z o.o. z/s w Poznaniu, Oddział Dystrybucji Szczecin (data umowy: 12,03.2021 r.) (dalej: Zamawiający).

Przedmiotem umowy jest opracowanie dokumentacji projektowej oraz realizacja prac budowlanych zgodnie z opracowaną przez Spółkę i zatwierdzoną do realizacji dokumentacją projektową dla inwestycji pn. "Zwiększenie potencjału sieci energetycznej ENEA Operator Sp. z o.o. w celu odbioru energii elektrycznej z odnawialnych źródeł na terenie województwa zachodniopomorskiego. Modernizacja stacji WN/SN Pyrzyce" (dalej: inwestycja).

Termin zakończenia robót w zakresie pozyskania wszystkich wymaganych decyzji o pozwoleniu na budowę wynosi nie więcej niż 10 miesięcy od dnia zawarcia umowy, z zastrzeżeniem, że w zakresie realizacji robót budowlanych, pozyskania prawomocnych decyzji o pozwoleniu na użytkowanie inwestycji oraz sporządzenie dokumentacji powykonawczej dotyczącej inwestycji wynosi nie więcej niż 24 miesiące od dnia zawarcia umowy.

Za wykonanie robót ELEKTROTIM S.A. otrzyma ryczałtową cenę kontraktową w wysokości 11.550.000,00 złotych netto.

Wykonawca udziela Zamawiającemu gwarancji na wykonane roboty na okres 60 miesięcy.

Pozostałe warunki umowy, w tym zapisy dotyczące kar umownych, nie odbiegają od powszechnie stosowanych warunków dla tego typu umów.

ELEKTROTIM S.A. raportem bieżącym nr 2/2021 z dnia 18.02.2021 r. informował o wyborze złożonej oferty jako oferty najkorzystniejszej w postępowaniu.

Spółka podaje fakt zawarcia ww. umowy do publicznej wiadomości biorąc pod uwagę aktualny portfel zamówień ELEKTROTIM S.A. oraz z uwagi na znaczenie dla przychodów ELEKTROTIM S.A. w przyszłości.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz