SFINKS POLSKA SA (16/2021) Temat: Informacja nt. publikacji raportów rocznych za 2020 rok

19.04.2021, 16:14aktualizacja: 19.04.2021, 16:15

Raport bieżący 16/2021

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 3/2021 z 26 stycznia 2021 roku w sprawie terminu publikacji raportów okresowych Zarząd Spółki Sfinks Polska S.A. ("Sfinks", "Emitent", "Spółka") z siedzibą w Zalesiu Górnym informuje, że w związku z atakiem hakerskim na systemy informatyczne Emitenta jaki miał miejsce w ostatnich dwóch dniach na skutek zaszyfrowania danych w wyniku ww. ataku Spółka nie wyklucza ryzyka braku zakończenia procesu badania skonsolidowanego i jednostkowego raportu rocznego za 2020 rok w pierwotnie przyjętym terminie. Spółka podjęła niezbędne działania mające na celu odtworzenie i odzyskanie zaszyfrowanych danych. Intencją Emitenta pozostaje przygotowanie wszelkiej dokumentacji na potrzeby publikacji przez Sfinks ww. raportu terminowo.

Jednocześnie Emitent wyjaśnia, iż w jego ocenie, dokonanej na podstawie aktualnie posiadanych informacji, powyższy atak hakerski nie ma istotnego wpływu na bieżącą działalność operacyjną Sfinks oraz realizowane procesy biznesowe. O ewentualnych kolejnych aktualizacjach w tym obszarze Emitent będzie informował w trybie kolejnych komunikatów.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz