MOSTOSTAL WARSZAWA SA (12/2021) Zawarcie umowy przez Konsorcjum, w którym uczestniczy Mostostal Kielce S.A. - podmiot zależny Mostostal Warszawa S.A., z Powiatowym Zarządem Dróg w Tarnowie z siedzibą w Zgłobicach

11.05.2021, 15:48aktualizacja: 11.05.2021, 15:50

Raport bieżący 12/2021

Zarząd Mostostal Warszawa S.A. ("Spółka") informuje, iż 11 maja 2021 r. Konsorcjum, w skład którego wchodzą Mostostal Kielce S.A. jako partner - podmiot zależny Spółki (100% udziału w kapitale zakładowym) oraz Wolmost Sp. z o.o. jako lider, podpisało umowę z Powiatem Tarnowskim - Powiatowym Zarządem Dróg w Tarnowie z siedzibą w Zgłobicach ("Zamawiający") w sprawie realizacji zadania pn. "Remont drogi powiatowej nr 1346K w km od 2+858,00 do km 3+300,00 (obiekt mostowy w km 2+910,00 do km 3+199,00) w miejscowości Ostrów, Powiat Tarnowski Etap II" ("Umowa").

- Wartość Umowy: 27,53 mln PLN brutto (10,55 mln PLN brutto kwota przypadająca dla Mostostal Kielce S.A.).

- Termin realizacji przedmiotu Umowy: 40 miesięcy.

- Termin płatności: 30 dni od daty złożenia faktury wraz z odpowiednimi protokołami i oświadczeniami Podwykonawców w siedzibie Zamawiającego.

- Okres gwarancji wynosi: 84 miesiące.

- Zabezpieczenie należytego wykonania: 5% w formie gwarancji ubezpieczeniowej.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz