SKYLINE INVESTMENT SA (7/2021) Zwołanie Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia

12.05.2021, 14:05aktualizacja: 12.05.2021, 14:06

Raport bieżący z plikiem 7/2021

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd Skyline Investment Spółka Akcyjna ("Spółka") z siedzibą w Warszawie, ul. Relaksowa 45, 02-796 Warszawa, działając na podstawie art. 395, art. 399 § 1 w związku z art. 4021 § 1 i 402² Kodeksu spółek handlowych, a także mając na uwadze § 19 pkt 1 Rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim z dnia 29 marca 2018 r. (Dz.U. z 2018 r. poz. 757) zwołuje na dzień 8 czerwca 2021 roku na godzinę 11.00 Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki ("Walne Zgromadzenie"), które odbędzie się w Kancelarii Notarialnej notariusza Pawła Ziemiańczyka w Warszawie przy ul. Nowowiejskiej 10/2, 00-653 Warszawa, następującym porządkiem obrad:

1. Otwarcie Zgromadzenia.

2. Wybór Przewodniczącego Walnego Zgromadzenia.

3. Stwierdzenie prawidłowości zwołania Walnego Zgromadzenia i jego zdolności do powzięcia uchwał.

4. Wybór Komisji Skrutacyjnej.

5. Przyjęcie porządku obrad.

6. Przedstawienie przez Zarząd oraz rozpatrzenie sprawozdania z działalności Spółki w 2020 r., sprawozdania finansowego Spółki za 2020 r. i wniosku Zarządu dotyczącego pokrycia straty.

7. Przedstawienie przez Zarząd oraz rozpatrzenie sprawozdania z działalności Grupy Kapitałowej w 2020 r. i skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej za 2020 r.

8. Przedstawienie sprawozdania Rady Nadzorczej za rok obrotowy 2020.

9. Rozpatrzenie i głosowanie nad uchwałą o zatwierdzeniu jednostkowego sprawozdania finansowego za rok 2020.

10. Rozpatrzenie i głosowanie nad uchwałą o zatwierdzeniu sprawozdania Zarządu z działalności Spółki w roku 2020.

11. Rozpatrzenie i głosowanie nad uchwałą o zatwierdzeniu skonsolidowanego sprawozdania finansowego za rok 2020.

12. Rozpatrzenie i głosowanie nad uchwałą o zatwierdzeniu skonsolidowanego sprawozdania Zarządu z działalności Grupy Kapitałowej w roku 2020.

13. Rozpatrzenie i głosowanie nad uchwałą w sprawie o zatwierdzeniu sprawozdania z działalności Rady Nadzorczej w 2020 roku oraz sprawozdań Rady Nadzorczej z wyników oceny sprawozdania Zarządu z działalności za rok 2020, sprawozdania Zarządu z działalności Grupy Kapitałowej Spółki za rok 2020, sprawozdania finansowego Spółki za rok 2020 i skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Spółki za 2020 rok oraz wniosku Zarządu Spółki w sprawie pokrycia straty za 2020 rok.

14. Głosowanie nad uchwałą o pokryciu straty poniesionej w roku 2020.

15. Głosowania nad uchwałami o udzieleniu absolutorium członkom Zarządu Spółki z wykonania przez nich obowiązków w roku 2020.

16. Głosowania nad uchwałami o udzieleniu absolutorium członkom Rady Nadzorczej Spółki z wykonania przez nich obowiązków w roku 2020.

17. Głosowanie nad uchwałą w sprawie zaopiniowania Sprawozdania o wynagrodzeniach członków Zarządu i Rady Nadzorczej.

18. Głosowanie nad uchwałami w sprawie zmian w składzie Rady Nadzorczej.

19. Wolne wnioski.

20. Zamknięcie zgromadzenia.

Pełna treść ogłoszenia wraz z projektami uchwał, wzory pełnomocnictw wraz z formularzami pozwalającymi na wykonywanie prawa głosu przez pełnomocnika oraz informacja o ogólnej liczbie akcji w Spółce i liczbie głosów z tych akcji w dniu ogłoszenia znajduje się w załącznikach do raportu. Dokumenty można pobrać również ze strony internetowej Spółki www.skyline.com.pl. Ponadto na stronie internetowej Spółki zostanie zamieszczona dokumentacja, która ma zostać przedstawiona Walnemu Zgromadzeniu.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz