Pobierz materiał i Publikuj za darmo
Aktywność fizyczna i prawidłowe odżywianie to najważniejsze czynniki wpływające na dobrostan człowieka, dlatego Spółdzielnia Mleczarska Ryki od lat promuje aktywny styl życia uzupełniony zdrową i smaczną dietą. Pod hasłem „Aktywni na SERio!” firma od lat angażuje się we wspieranie między innymi biegania, kajakarstwa, czy sportów balonowych. Spółdzielnia posiada dwa własne balony i współpracuje z kilkoma załogami, które pilotują je podczas cyklicznych zawodów.
Dopełnieniem filozofii firmy w tych obszarach jest tworzenie produktów skierowanych do aktywnych (Rycki Edam Light) oraz zainteresowanych prostymi, tradycyjnymi recepturami (seria produktów - Prosty Skład). Jednym z priorytetów Spółdzielni jest także przyjazność dla środowiska, co przejawia się inwestycjami w oczyszczalnie ścieków, efektywność energetyczną (biały certyfikat) czy nowoczesne linie produkcyjne stosujące bardziej przyjazne środowisku opakowania.
Aktywne gwiazdy w „Pytaniu na Śniadanie”
Zamiłowanie do tego co zdrowe, wiąże się z pasją do aktywności sportowej, w tym biegania, pływania i ...latania!
W myśl powyższego SM Ryki rozpoczęło promocję swojej akcji „Aktywni na SERio!” z wykorzystaniem telewizji i internetu. Na bazie współpracy z popularną telewizją śniadaniową, powstał sponsorowany cykl felietonów „Aktywne Lato z TVP”, w których osobowości telewizyjne prezentują swoje pasje sportowe, akcentując konieczność zdrowego odżywiania się m.in. ryckimi serami.
W kolejnych odcinkach, w niedzielne lipcowe poranki zobaczymy:
- aktorów - Tomasza Oświecińskiego wraz z córką Mają i wspólnie dzieloną pasję do jazdy konnej,
- znanych kucharzy - braci Michała i Jakuba Budników wraz z rodzinami przemierzających na rowerach i w balonach urocze zakątki Lubelszczyzny,
- aktora serialu „Barwy Szczęścia” - Jaspera Sołtysiewicza aktywnie spędzającego czas nad wodą w kajakach i motorówkach,
- aktorkę Alżbetę Lenską - miłośniczkę jogi i biegania.
Billboard sponsorski emitowany w TV
Lokowanie produktu i sponsoring programów w TVP jest uzupełniony działaniami w internecie, gdzie będzie można zobaczyć oryginalną animację nawiązującą do aktywności i właściwego żywienia. W ramach kampanii promowane są pozytywne wartości i proekologiczne zachowania, rozbudzana ciekawość świata, a przez informacje z dziedziny sportu i dietetyki propagowany jest aktywny i zdrowy styl życia.
Animacja „Aktywni na SERio” emitowana w internecie.
„Aktywni na SERio!” - w harmonii z naturą
Ryckie sery produkowane są z mleka najwyższej jakości z najczystszych terenów Lubelszczyzny. W ich recepturze znajdują się tylko niezbędne składniki. Sery powstają bez konserwantów, a użyte mleko pochodzi od krów odżywianych paszą bez GMO. Ryckie sery to produkty obfitujące w białko i wapń – pierwiastki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Spożywając dania z serami z Ryk dostarczamy organizmowi ważnych składników odżywczych, które dodają siły i energii.
W kampanii prezentowane są sery o Prostym Składzie, wyprodukowane tylko z 3 składników: mleka, soli i kultur bakterii. Rycki Edam, Rycki Maasdam oraz Rycki Koneser są odpowiedzią na potrzeby konsumentów, którzy poszukują produktów naturalnych, jak najmniej przetworzonych, o tradycyjnych recepturach. Druga pokazana w kampanii linia produktów to tradycyjnie naturalne: Rycki Edam, Rycki Edam Light (stworzony specjalnie z myślą o aktywnych) i Rycki Maasdam.
Wszystkie produkty zaprezentowane w kampanii zostały zamknięte w opakowaniach typu Flow Pack, wyprodukowanych przy mniejszym zużyciu energii i plastiku oraz łatwiejszych do recyklingu.
Więcej na www.smryki.pl
Źródło informacji: Vena Art Sp. z o.o.
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 08.07.2021, 08:30 |
Źródło informacji | Vena Art Sp. z o.o. |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘPozostałe z kategorii
-
Image
III Forum Bezpiecznej Żywności w Warszawie. Green REV Institute i Koalicja Future Food 4 Climate zapraszają
26 listopada 2024 w godzinach 10:30-15:30, w Bibliotece Publicznej m.st. Warszawy, już po raz trzeci odbędzie się Forum Bezpiecznej Żywności - wydarzenie organizowane przez Green REV Institute oraz koalicję Future Food 4 Climate. Wydarzenie jest wspierane przez Ambasadę Zjednoczonego Królestwa Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej oraz European Climate Foundation. III Forum Bezpiecznej Żywności zostało objęte patronatem honorowym Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy.- 21.11.2024, 12:54
- Kategoria: Nauka i technologie
- Źródło: Green REV Institute
-
Image
Za nami wielki finał turnieju piłkarskiego „Z Orlika na Stadion”
19 listopada na PGE narodowym w Warszawie odbył się wielki finał ogólnopolskiego turnieju „Z Orlika na Stadion”. Młode zawodniczki oraz młodzi zawodnicy z najlepszych drużyn z całej Polski, w trzech kategoriach wiekowych do lat 13, 14 i 15, pokazali swój talent, determinację i ducha fair play. Drużyny JS Smart.pl Krosno, Dream Team Wrocław, Katowiczanki, Osiemnastka Olsztyn, SMS Stal Rzeszów, ZSP Książenice - to wielcy zwycięzcy rozgrywek w swoich kategoriach wiekowych.- 20.11.2024, 15:17
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: PZU
-
Image
Rekord Polski w konsumpcji różnych odmian jabłek
W ramach profilaktyki cukrzycy i promocji akcji „Jedno jabłko dziennie” 138 osób stworzyło „największą sztafetę jedzenia jabłek”. Degustowano 10 różnych odmian. Rekord ustanowiono 13 listopada 2024 r. w Centrum Dydaktycznym Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Partnerami wydarzenia byli Wydział Nauk o Zdrowiu WUM i polscy sadownicy. Patronat nad wydarzeniem objął Dziekan Wydziału Nauk o Zdrowiu WUM - prof. Mariusz Gujski.- 15.11.2024, 09:18
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Towarzystwo Rozwoju Sadów Karłowych