DigitalEd ogłasza inwestycję PSG w rozwój działalności

03.08.2021, 16:20aktualizacja: 03.08.2021, 16:24

Inwestycja ma na celu wsparcie innowacji produktowych, zapewnienie użytkownikom lepszych wrażeń oraz przyspieszenie wejścia na rynek.

WATERLOO, Ontario--(BUSINESS WIRE)-- Firma DigitalEd poinformowała o inwestycji w rozwój działalności ze strony PSG, wiodącej spółki typu growth equity współpracującej z firmami z sektora oprogramowania i usług opartych na technologii ze środkowego segmentu rynku. DigitalEd oferuje cyfrową platformę edukacyjną Möbius opartą na modelu SaaS, która skupia się na edukacji w zakresie nauk ścisłych, technologii, inżynierii i matematyki (STEM). PSG jest jedynym inwestorem zewnętrznym DigitalEd. Warunki finansowe nie zostały ujawnione.

Spółka DigitalEd została założona w 2018 roku, a jej misja jest prosta i jasna - kształtować świat poprzez cyfrowe uczenie się. DigitalEd zapewnia indywidualną naukę w łączonym środowisku, pozwalając uczniom zdobywać wiedzę w samodzielnie zdefiniowanym tempie pod kierunkiem nauczyciela. DigitalEd wspiera obecnie ponad 300 instytucji edukacyjnych na całym świecie, przeprowadzając ponad 20 milionów testów i zadań, wspierając naukę online na rzecz światowej klasy uniwersytetów, instytutów technologicznych i szkół pomaturalnych.

Möbius to innowacyjna i kompleksowa platforma do edukacji STEM. Platforma została zaprojektowana tak, aby zredukować czas, który edukatorzy muszą poświęcić na zadania administracyjne tradycyjnie niezbędne do przygotowania kursu i oceniania, pozwalając im maksymalnie wykorzystać czas spędzony na nauczaniu i interakcji ze studentami. Platforma koncentruje się na sukcesie ucznia poprzez dostarczanie edukatorom wysokiej jakości treści kursów stworzonych przez ekspertów STEM. Möbius może dostarczyć kurs i monitorować wyniki uczniów oraz przedstawiać analizy. Studentom Möbius zapewnia interaktywne cyfrowe środowisko uczenia się, które może być dostępne w dowolnym miejscu i czasie, zapewniając zaawansowaną automatyczną ocenę i natychmiastową, ukierunkowaną informację zwrotną dla studentów.

„Jesteśmy niezwykle dumni z ciągłego korzystania z Möbiusa i tego, w jaki sposób pozwolił on edukacji online wzbogacić i ulepszyć edukację tradycyjną - powiedział Jim Cooper, założyciel i dyrektor generalny DigitalEd. - Wierzymy, że zespół PSG rozumie naszą wizję założycielską i jest zaangażowany w jej realizację. Naszym zdaniem są oni doskonałym partnerem dla DigitalEd, jeśli chodzi o dalszy rozwój platformy Möbius, aby wzmocnić pozycję edukatorów poprzez pomiar i poprawę jakości nauczania”.

„Wierzymy, że DigitalEd posiada solidną i wysoce skalowalną platformę, która jest wyjątkowo dobrze przygotowana do rozwoju wśród rosnącego popytu zarówno na narzędzia e-learningowe, jak i na edukację STEM - powiedział Chris Andrews, dyrektor PSG. - Cieszymy się na współpracę z Jimem, Christiną i resztą utalentowanego zespołu DigitalEd, która pozwoli przyspieszyć rozwój firmy poprzez innowacje produktowe, strategiczne inicjatywy wejścia na rynek i ciągłą koncentrację na wrażeniach użytkowników”.

„Wszystko, co robimy w DigitalEd, ma swoje podłoże w optymalizacji doświadczeń i sukcesów uczniów - powiedziała Christina Perdikoulias, prezes DigitalEd. - Cieszymy się na współpracę z PSG i kontynuację naszych działań na rzecz dostarczania wysokiej jakości zindywidualizowanej i dostępnej edukacji na odpowiednim poziomie”.

Stikeman Elliot LLP i Weil, Gotshal & Manges LLP pełnili funkcję doradców prawnych PSG. Gowlings WLG, Grant Thornton LLP i Tyton Partners byli doradcami DigitalEd.

DigitalEd

DigitalEd to firma zajmująca się oprogramowaniem opartym na chmurze, której celem jest poprawa sukcesów edukacyjnych uczniów. Firma DigitalEd wykorzystała swoje przekonania, wartości i podstawowe filary rozwoju oprogramowania, aby zbudować platformę Möbius - innowacyjną i wszechstronną platformę edukacyjną w zakresie nauk ścisłych, technologii, inżynierii i matematyki. Aby dowiedzieć się więcej o DigitalEd, odwiedź stronę: www.digitaled.com.

PSG

PSG jest spółką typu growth equity, która współpracuje z firmami z sektora oprogramowania i usług opartych na technologii ze środkowego segmentu rynku, pomagając im w transformacyjnym rozwoju, wykorzystywaniu strategicznych możliwości i budowaniu silnych zespołów. Po udzieleniu wsparcia ponad 80 firmom i ułatwieniu ponad 325 przejęć typu add-on, PSG wnosi bogate doświadczenie inwestycyjne, dogłębną wiedzę specjalistyczną w zakresie oprogramowania i technologii oraz silne zaangażowanie we współpracę z zespołami zarządzającymi. Założone w 2014 roku PSG działa z biur w Bostonie, Kansas City i Londynie. Aby dowiedzieć się więcej o PSG, odwiedź stronę www.psgequity.com.

Zobacz wersję źródłową na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210803005210/en/

Źródło: DigitalEd

KONTAKT:

DigitalEd

Siobhan Paul

e-mai: spaul@digitaled.com

PSG

Jackie Schofield

Prosek Partners (w imieniu PSG)

e-mail: jschofield@prosek.com

Źródło informacji: Business Wire