PKP CARGO SA (20/2021) Podpisanie listu intencyjnego

01.10.2021, 10:29aktualizacja: 01.10.2021, 10:30

Raport bieżący 20/2021

W nawiązaniu do Raportu bieżącego nr 46/2019 z dnia 16 września 2019 roku, nr 43/2020 z dnia 22 grudnia 2020 r. oraz nr 13/2021 z dnia 7 czerwca 2021 roku, Zarząd Spółki PKP CARGO S.A. ("PKP CARGO") informuje o podpisaniu w dniu dzisiejszym z Wagony Świdnica sp. z o.o. ("Wagony Świdnica") listu intencyjnego.

Przedmiotem listu jest wyrażenie zainteresowania PKP CARGO i Wagony Świdnica ewentualną współpracą w zakresie produkcji określonych typów wagonów towarowych, a w szczególności udzielenia przez Wagony Świdnica pewnego rodzaju wsparcia techniczno-technologicznego. Związane jest to z zamiarem wybudowania i uruchomienia przez PKP CARGO fabryki zajmującej się produkcją wagonów do przewozów towarowych.

List intencyjny wchodzi w życie z chwilą podpisania przez strony i pozostaje w mocy do dnia 30 czerwca 2022 r. lub do dnia podpisania ewentualnej umowy, w zależności od tego które z tych zdarzeń nastąpi wcześniej.

Niniejszy list intencyjny ma na celu wyrażenie jedynie zainteresowania stron i nie tworzy zobowiązań.

Podstawa prawna:

art. 17 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 596/2014 MAR

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz