CYFROWY POLSAT SA (26/2021) Powzięcie przez Zarząd Spółki Cyfrowy Polsat S.A. wstępnych informacji na temat ilości akcji spółki Cyfrowy Polsat S.A. będących przedmiotem zapisów na sprzedaż, złożonych w odpowiedzi na ogłoszone w dniu 28 września 2021 r. pr

16.11.2021, 16:32aktualizacja: 16.11.2021, 16:34

Raport bieżący 26/2021

Zarząd spółki Cyfrowy Polsat S.A. ("Spółka"), w nawiązaniu do raportu bieżącego Spółki nr 22/2021 z dnia 27 września 2021 roku dotyczącego podjęcia przez Spółkę działań mających na celu analizę możliwości uruchomienia i przeprowadzenia programu nabycia akcji własnych Spółki i ogłoszonego w związku z powyższym w dniu 28 września 2021 r. na podstawie art. 74 ust. 1 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2080) przez Cyfrowy Polsat S.A., Reddev Investments Limited oraz Pana Zygmunta Solorza wezwania do zapisywania się na sprzedaż akcji Spółki ("Wezwanie") informuje, że w dniu 16 listopada 2021 roku powziął informację przekazaną przez Trigon Dom Maklerski S.A. ("Trigon"), działający jako podmiot pośredniczący w realizacji Wezwania, iż wstępna ilość akcji Spółki będących przedmiotem zapisów złożonych przez akcjonariuszy Spółki w odpowiedzi na Wezwanie wyniosła 11.770.601 akcji Spółki.

Ostateczna liczba akcji Spółki, w odniesieniu do których zostały złożone oferty sprzedaży, jest nadal przedmiotem weryfikacji przez Trigon i - po zakończeniu procesu weryfikacji - zostanie podana do publicznej informacji przez Trigon.

Podstawa prawna: Art. 17 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku) oraz uchylające dyrektywę 2003/6/WE Parlamentu Europejskiego i Rady i dyrektywy Komisji 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz