17.11.2021, 12:22aktualizacja: 17.11.2021, 12:23

Raport bieżący 90/2021

Postawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Zarząd ERBUD S.A. (Emitent) informuje, iż w dniu 17 listopada 2021r. Spółka Erbud Operations

Sp. z o.o. z siedzibą w Rzeszowie (podmiot zależny od Emitenta) zawarła znaczącą Umowę na roboty

budowlane na niżej określonych warunkach:

LP WYSZCZEGÓLNIENIE DANE Z KONTRAKTU

1 Data zawarcia aneksów do kontraktu 17-11-2021 r.

2 Inwestor (dokładna nazwa i siedziba) Mazowieckie Specjalistyczne Centrum Zdrowia im. prof. Jana Mazurkiewicza z siedziba w Pruszkowie przy ul. Partyzantów 2/4 05-802 Pruszków, wpisane do rejestru stowarzyszeń, innych organizacji społecznych i zawodowych, fundacji oraz samodzielnych publicznych zakładów opieki zdrowotnej prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 00000006607, posiadającym NIP 5340012306 oraz REGON 000687617,

3 Wartość kontraktu netto 39 949 152,00 zł, brutto 49 137 456,96 zł (Ryczałt)

4 Przedmiot kontraktu "Poprawa efektywności energetycznej i dostosowanie do obowiązujących przepisów Pawilonów I i VIIB MSCZ w Pruszkowie" (kontrakt realizowany w systemie) "projektuj - buduj"

5 Miejsce wykonywania kontraktu Pruszków

6 Terminy realizacji "19 miesięcy od dnia podpisania Umowy.

Kamienie Milowe:

a) Kamień Milowy 1 - wykonanie i uzyskanie akceptacji Zamawiającego przy udziale Inwestora Zastępczego dla Koncepcji funkcjonalno-przestrzennej dla każdego z Obiektów - 1 miesiąc od dnia podpisania Umowy;

b) Kamień Milowy 2 - wykonanie Projektu Budowlanego w zakresie projektu architektoniczno-budowlanego, projektu zagospodarowania działki i projektu technicznego (instalacyjnych) zgodnie z obowiązującymi przepisami i uzyskanie ostatecznego pozwolenia na budowę dla każdego z Obiektów - do 7 miesięcy od dnia podpisania Umowy;

c) Kamień Milowy 3 - opracowanie projektu wykonawczego, wykonanie zakresu obejmującego roboty budowlane, dostawę i montaż wyposażenia Pawilonu VIIB wraz z uzyskaniem ostatecznej (prawomocnej) decyzji o pozwoleniu na użytkowanie - 8 miesięcy od dnia uzyskania ostatecznego pozwolenia na budowę dla tego Obiektu;

d) Kamień Milowy 4 -opracowanie projektu wykonawczego, wykonanie zakresu obejmującego roboty budowlane, dostawę i montaż wyposażenia dla pierwszego etapu realizacji Pawilonu nr I - oddział wzmocnionego zabezpieczenia wraz z uzyskaniem ostatecznej (prawomocnej ) decyzji o pozwoleniu na użytkowanie - 8 miesięcy od dnia uzyskania ostatecznego pozwolenia na budowę dla tego Obiektu."

7 Warunki płatności "Pałatnośc fakturami cześciowymi z 30 dniowym terminem płatności:

a) Wykonie całości Koncepcji funkcjonalno-przestrzennej dla wszystkich Obiektów - faktura częściowa;

b) Wykonie całości Projektu Budowlanego, składającego się z Projektów technicznych (Projektu Architektury, Projektu Zagospodarowania Tereniu) i uzyskanie ostatecznego/nich (prawomocnych) pozwolenia/ń na budowę dla każdego z Obiektów - faktura częściowa;

c) Realizację części robót w zakresie danego elementu skończonego dla danego Obiektu - faktury częściowe;

d) Realizację całości przedmiotu w zakresie danego Obiektu - faktura końcowa dla danego Obiektu; "

8 Gwarancja dobrego wykonania (wartość, termin obowiązywania) 2 456 872,84 zł PLN (5 % wynagrodzenia umownego brutto) 17 lipca 2023

9 Gwarancja naprawy wad i usterek (wartość termin obowiązywania) 737061,85zł PLN 2 lipca 2028

10 Inne gwarancje (rodzaj gwarancji, wartość, termin obwiązywania) CAR i OC

11 Uwagi To kolejna umowa EI w zakresie prac termomodernizacyjunych w systemie "projektuj - buduj". Obecnie Spółka relizuje prace termomodernizacyjne z Narodowym Instytutem Onkologii im. Marii Skłodowskiej - Curie - Państwowym Instytutem Badawczym z siedzibą w Warszawie oraz Szpitalem Specjalistycznym im. Ludwika Rydygiera w Krakowie.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz