ERBUD SA (101/2021) Podpisanie znaczącej Umowy na roboty budowlane o wartości 48,1 mln zł netto dotyczącej budowy I ETAPU zespołu budynków usługowych (zabudowa apartamentowa) w Dąbkach przy ul. Darłowskiej

08.12.2021, 14:13aktualizacja: 08.12.2021, 14:14

Raport bieżący 101/2021

Postawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Zarząd ERBUD S.A. (Emitent) informuje o podpisaniu w dniu dzisiejszym Umowy na roboty budowlane na niżej wyszczególnionych warunkach:

KONTRAKT Budowa I ETAPU zespołu budynków usługowych (zabudowa apartamentowa) z garażem podziemnym wraz z infrastrukturą towarzyszącą na działkach ew. nr 2/3 , 2/4 , 2/5 w obrębie 0006 w Dąbkach przy ul. Darłowskiej

INWESTOR Marina Dąbki Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (01-651) przy ul. Gwiaździstej 5B lok. 5

TERMIN REALIZACJI 25 miesięcy od daty rozpoczęcia inwestycji

KUBATURA m 36 916,00

POWIERZCHNIA m PUM: 5132m2; PC: 9691m2

ZAKRES PRAC Generalne Wykonawstwo I Etapu ww. Inwestycji obejmujące budowę 4 budynków 4 kondygnacyjnych z antresolami, kotłowniami i 2 garażami podziemnymi wraz z zagospodarowaniem terenu: drogi, chodniki, miejsca parkingowe, ogrodzenie.

WARTOŚĆ W MLN PLN 48.128.022,84 PLN netto

MIEJSCE WYKONANIA ul. Darłowska, Dąbki

GWARANCJA DOBREGO WYKONANIA 5 % wynagrodzenia umownego netto

GWARANCJA NAPRAWY WAD I USTEREK 2,5 % wynagrodzenia umownego netto