ERBUD SA (103/2021) Podpisanie znaczącej Umowy warunkowej na roboty budowlane o wartości 54,6 mln zł - Budowa budynków mieszkalnych wielorodzinnych z garażami podziemnymi przy ul. Chmielewskiego w Szczecinie - ETAP II i III na działkach 3/5, 3/6, 3/7, 3

20.12.2021, 10:02aktualizacja: 20.12.2021, 10:03

Raport bieżący 103/2021

Postawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Zarząd ERBUD S.A. (Emitent) informuję, że w dniu 20-12-2021 r. zawarł znaczącą warunkową Umowę na roboty budowlane na niżej określonych warunkach:

KONTRAKT Budowa budynków mieszkalnych wielorodzinnych z garażami podziemnymi przy ul. Chmielewskiego - ETAP II i III na działkach 3/5, 3/6, 3/7, 3/10, 3/17 obręb 1058 wraz z niezbędną do eksploatacji budynków infrastrukturą nadziemną i podziemną, zagospodarowaniem terenu oraz murami oporowymi w zakresie niezbędnym do realizacji inwestycji",

data zawarcia Umowy 20.12.2021r.

UMOWA zostaje zawarta pod warunkiem zawieszającym, że Inwestorowi zostanie udzielony kredyt na realizację zadania inwestycyjnego w terminie do dnia 30 kwietnia 2022r.

INWESTOR BEST DEWELOPER Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Szczecinie, ulica Południowa numer 27D, 71-001 Szczecin

TERMIN REALIZACJI 03.01.2022 - 01.02.2024

KUBATURA m

POWIERZCHNIA m PUM: 8026,00 m2; PC: 17 644,00 m2