BBI DEVELOPMENT SA (15/2022) Emisja jednorocznych obligacji serii BBD0223

22.02.2022, 11:11aktualizacja: 22.02.2022, 11:12

Raport bieżący 15/2022

W nawiązaniu do raportów bieżących nr 9/2022 oraz nr 10/2022 z dnia 16 lutego 2022 roku Zarząd BBI Development S.A. ("Emitent") informuje, że w dniu 22 lutego 2022 roku, w ramach istniejącego Programu Emisji Obligacji, Emitent dokonał emisji oraz przydziału 13.500 nowych, rocznych obligacji oznaczonych serią BBD0223 o łącznej wartości nominalnej 13.500.000,00 PLN (dalej: "Obligacje"). Obligacje oferowane były na podstawie art. 33 pkt. 1 ustawy z dnia 15 stycznia 2015 roku o obligacjach, jakkolwiek z wyłączeniem obowiązku publikacji prospektu na podstawie art. 1 ust. 4 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2017/1129 z dnia 14 czerwca 2017 r. Zgodnie z uchwałą emisyjną, Warunkami Emisji Obligacji (dalej: "WEO") oraz propozycją nabycia Obligacji podstawowe dane dotyczące emisji Obligacji są następujące:

1) Cel emisji: częściowa spłata dotychczasowego zadłużenia wynikającego z zapadających obligacji serii BBI0222 o łącznej wartości nominalnej 15.000.000,00PLN;

2) Rodzaj Obligacji: Obligacje kuponowe, w formie niemającej dokumentu, na okaziciela;

3) Wielkość emisji: 13.500 sztuk Obligacji na okaziciela serii BBD0223 o łącznej wartości nominalnej 13.500.000,00 PLN;

4) Wartość nominalna i cena emisyjna Obligacji: Jednostkowa wartość nominalna Obligacji wynosi 1.000,00 PLN, zaś jednostkowa cena emisyjna równa jest jednostkowej wartości nominalnej;

5) Warunki wykupu i warunki wypłaty oprocentowania Obligacji: datą emisji Obligacji jest 22 luty 2022 roku, zaś datą wykupu Obligacji będzie 22 luty 2023 roku (przy czym WEO przewidują możliwość wcześniejszego wykupu Obligacji);

6) Oprocentowanie Obligacji: Oprocentowanie Obligacji zostało ustalone wg stawki WIBOR 6M powiększonej o marżę dla obligatariuszy, osobno dla każdego półrocznego okresu odsetkowego. Pierwszy termin wypłaty oprocentowania ustalony został na 22 sierpnia 2022 roku;

7) Świadczenia niepieniężne: Obligacje nie uprawniają obligatariuszy do otrzymywania świadczeń niepieniężnych;

8) Zabezpieczenie Obligacji: Obligacje nie są zabezpieczone.

9) WEO przewidują wprowadzenie Obligacji do notowań w ASO organizowanym rzez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.

Pełna treść WEO zostanie udostępniona do publicznej wiadomości po wprowadzeniu Obligacji do ASO, co zgodnie z WEO winno nastąpić w terminie 90 dni od daty emisji Obligacji.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz