Zdrowie i styl życia

BioMaxima S.A. - konferencja wynikowa po publikacji raportu za I kwartał 2022 r.

31.05.2022, 09:25aktualizacja: 31.05.2022, 09:36

PAP MediaRoom - kadr z filmu
Termin konferencji: 30.05.2022. godz. 9:00

Konferencja poświęcona prezentacji wyników spółki BioMaxima za I kwartał oraz podsumowaniu wyników za 2021 rok odbyła się 30 czerwca 2022 r. w Centrum Prasowym PAP. Podczas spotkania zaprezentowano plany spółki i stan ich realizacji.

Bio Maxima S.A. działa na rynku wyrobów służących do diagnostyki od 1997 r., spółka specjalizuje się w diagnostyce chorób zakaźnych, obecnie dostarcza odczynniki, podłoża, testy i urządzenia do laboratoriów w Polsce oraz w 60 krajach na czterech kontynentach. Spółka jest pionierem produkcji szybkich testów w Polsce i największym notowanym polskim producentem testów diagnostycznych.

Od 2010 r. BioMaxima S.A. jest spółką notowaną, w styczniu 2022 r. notowania akcji zostały przeniesione z rynku NewConnect na rynek główny GPW.

Źródło informacji: BioMaxima

embeduj wideo