CYFROWY POLSAT SA (14/2022) Informacja w sprawie wypłaty dywidendy za rok obrotowy 2021

23.06.2022, 19:42aktualizacja: 23.06.2022, 19:44

Raport bieżący 14/2022

Zarząd Spółki Cyfrowy Polsat S.A. ("Spółka") niniejszym informuje, że w dniu 23 czerwca 2022 roku Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki podjęło uchwałę w sprawie podziału zysku netto Spółki za rok obrotowy 2021 ("Uchwała").

Zgodnie z postanowieniami Uchwały:

1. część zysku netto w kwocie 660.844.237,20 złotych (słownie: sześćset sześćdziesiąt milionów osiemset czterdzieści cztery tysiące dwieście trzydzieści siedem złotych dwadzieścia groszy) zostaje przeznaczona na wypłatę dywidendy dla akcjonariuszy,

2. pozostała część zysku netto w kwocie 2.945.011.181,03 złotych (słownie: dwa miliardy dziewięćset czterdzieści pięć milionów jedenaście tysięcy sto osiemdziesiąt jeden złotych trzy grosze) zostaje przeznaczona na kapitał zapasowy,

3. wartość dywidendy przypadającej na jedną akcję Spółki uczestniczącą w wypłacie dywidendy (tj. z wyłączeniem akcji własnych) wynosi 1,20 zł (słownie: jeden złoty dwadzieścia groszy),

4. liczba akcji Spółki objętych dywidendą wynosi 550.703.531,

5. dzień dywidendy został wyznaczony na 20 września 2022 roku,

6. wypłata dywidendy nastąpi w dniu 15 grudnia 2022 roku.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz