Polityka i społeczeństwo

Wizyta Marszałek Sejmu w Wielkim Księstwie Luksemburga - zapowiedź (komunikat)

08.10.2022, 11:06aktualizacja: 10.10.2022, 14:00

Centrum Informacyjne Sejmu zawiadamia, że w dniu 10 października br. (poniedziałek), marszałek Sejmu Elżbieta Witek będzie przebywać z wizytą w Wielkim Księstwie Luksemburga.

Program prasowy:

- godz. 11.00 audiencja marszałek Sejmu Elżbiety Witek u Jego Królewskiej Wysokości Wielkiego Księcia Luksemburga

Pałac Wielkoksiążęcy

nie przewidziano obsługi medialnej

- godz. 12.00 spotkanie marszałek Sejmu Elżbiety Witek z przedstawicielami Polonii

· przewidziano wystąpienie marszałek Sejmu

Ambasada RP, 24 Rue Guillaume Schneider

otwarte dla mediów

- godz. 15.45 spotkanie marszałek Sejmu Elżbiety Witek z przewodniczącym Izby Deputowanych Wielkiego Księstwa Luksemburga Fernandem Etgenem

foto podczas powitania

- godz. 16.00 spotkanie marszałek Sejmu Elżbiety Witek z przewodniczącym Izby Deputowanych Wielkiego Księstwa Luksemburga Fernandem Etgenem oraz członkami Prezydium Komisji Spraw Zagranicznych i Europejskich, Współpracy, Imigracji i Azylu

nie przewidziano obsługi medialnej

- godz. 17.15 oświadczenie dla prasy marszałek Sejmu Elżbiety Witek oraz przewodniczącego Izby Deputowanych Wielkiego Księstwa Luksemburga Fernanda Etgena

otwarte dla mediów

Ze strony CIS informacji nt. wizyty udzielają: Konrad Konwisarz (+48 735 908 121) oraz Dagmara Magiera (+48 889 543 538).

kom/ mok/

Data publikacji 08.10.2022, 11:06