Boyd zwiększa produkcję w Polsce

01.12.2022, 10:08aktualizacja: 01.12.2022, 10:11

Zapewnienie zdolności w zakresie automatyzacji produkcji na dużą skalę jako odpowiedź na szybko rosnące zapotrzebowanie w europejskich sektorach e-mobilności, przetwarzania danych w chmurze i technologii przemysłowych.

STUTTGART, Niemcy--(BUSINESS WIRE)-- Boyd, wiodący na świecie innowacyjny dostawca technologii w zakresie materiałów technicznych i gospodarki cieplnej, ogłosił dzisiaj rozszerzenie swojej obecności w Europie wraz z budową nowego obiektu o strategicznej lokalizacji w Gliwicach (Polska).

Najnowszy wielkoskalowy zakład produkcyjny Boyd w Europie może się poszczycić ultranowoczesnymi rozwiązaniami z dziedziny technologii automatyzacji produkcji i procesów montażowych, umożliwiając wytwarzanie złożonych systemów cieplnych i wielowarstwowych materiałów technicznych. Nowoczesny obiekt o powierzchni 12 657 metrów kwadratowych posiada certyfikat jakości ISO 9001 i certyfikat zarządzania środowiskowego ISO 14001. Obiekt przeszedł drugi etap audytu w ramach systemu zarządzania jakością w branży motoryzacyjnej IATF 16949 i wkrótce otrzyma ostateczny certyfikat w tym zakresie. Solidne, wyspecjalizowane systemy jakości i zarządzania środowiskowego Boyd Poland zostały zaprojektowane w odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie w dziedzinie e-mobilności i przetwarzania danych w chmurze oraz w celu spełnienia wymogów w zakresie technologii przemysłowych w Europie. Wyposażony w największą w firmie linię do lutowania twardego w kontrolowanej atmosferze (CAB), zakład został odpowiednio przygotowany, aby dostarczać technologie ciekłych czynników chłodniczych dla e-mobilności w ilościach wymaganych przez europejskich producentów pojazdów elektrycznych.

„Nieustannie oceniamy i dostosowujemy naszą strukturę operacyjną do zapotrzebowania rynku i potrzeb klienta. – powiedział Doug Britt, dyrektor generalny Boyd. – Nasi klienci wymagają dostaw komponentów produkowanych na szczeblu regionalnym, blisko docelowego miejsca zastosowania. Sprawne funkcjonowanie Boyd umożliwia nam dynamiczny rozwój zdolności i zwiększenie produkcji regionalnej w odpowiedzi na te potrzeby”.

Technologie, umiejętności, dodatkowe zdolności i dedykowany zespół Boyd Poland Sp. z.o.o. przyczynią się do dalszej doskonałej obsługi klienta i realizacji wymogów ilościowych w ściśle uregulowanych, szybko rozwijających się sektorach.

Informacje o Boyd

Boyd jest zaufanym, obecnym na całym świecie innowacyjnym dostawcą zrównoważonych rozwiązań, dzięki którym produkty klientów stają się lepsze, bezpieczniejsze, szybsze i bardziej niezawodne. Innowacyjne materiały techniczne i rozwiązania cieplne firmy umożliwiają rozwój technologii klientów w celu maksymalizacji wydajności infrastruktury 5G i najbardziej zaawansowanych centrów danych na świecie. Zwiększają także niezawodność i zasięg pojazdów elektrycznych i autonomicznych oraz podnoszą precyzję nowoczesnych systemów opieki zdrowotnej i diagnostyki osobistej. Są również wykorzystywane jako kluczowe dla wydajności technologie w lotnictwie i obronności oraz umożliwiają przyspieszenie innowacji w elektronice i systemach interfejsów człowiek-maszyna nowej generacji. U podstaw globalnej produkcji Boyd leży głębokie zaangażowanie na rzecz ochrony środowiska za pomocą zrównoważonej, skalowalnej, racjonalnie zarządzanej, strategicznie zlokalizowanej działalności regionalnej umożliwiającej ograniczenie odpadów i minimalizację śladu węglowego. Firma wspiera swoich pracowników, rozwija ich potencjał i inspiruje ich do właściwego, uczciwego i odpowiedzialnego postępowania w celu wspomagania sukcesów klientów.

Więcej informacji na stronie www.boydcorp.com

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20221130005217/pl/

Źródło: Boyd

KONTAKT: