Firma SOFTSWISS otwiera w Polsce drugie centrum programistyczne - tym razem podbija Warszawę

23.03.2023, 13:53aktualizacja: 23.03.2023, 14:15

SOFTSWISS (1)
Międzynarodowa firma produktowo-technologiczna SOFTSWISS w dalszym ciągu zwiększa swoją obecność na polskim rynku IT. Kilka dni temu jeden z wiodących światowych producentów oprogramowania dokonał otwarcia drugiego centrum programistycznego, tym razem w Warszawie. Jeśli pierwszy oddział w ciągu dwóch lat istnienia w Poznaniu osiągnął wynik ponad 300 zatrudnionych pracowników, to czego można będzie się spodziewać po stolicy?

Nowe, komfortowe, w pełni wyposażone centrum programistyczne znajduje się w ścisłym centrum miasta, w prestiżowej dzielnicy biznesowej. Jego otwarcie było tylko kwestią czasu, gdyż firma głośno dała o sobie znać w Polsce, błyskawicznie rozwijając centrum programistyczne w Poznaniu.

„W naszej firmie na całym świecie pracuje ponad 1400 osób. I zawsze podkreślaliśmy fakt, że w SOFTSWISS dobrze funkcjonuje system pracy zdalnej. Jednakże wiele osób chciałoby od czasu do czasu bywać w biurze i móc rozmawiać z kolegami na żywo - opowiada dyrektor ds. personalnych SOFTSWISS Julia Onczewa. - Duża część naszego zespołu z Polski mieszka w Warszawie lub na przedmieściach stolicy, dlatego idea otwarcia nowego centrum programistycznego wyszła w pierwszej kolejności od samych pracowników. Pomysł szybko podchwycił zarząd, ponieważ poszerzenie działalności na polskim rynku wchodziło w ich plany na ten rok. Tak powstało nasze drugie biuro”.

Obecnie w warszawskim oddziale firmy produktowo-technologicznej pracuje już 100 osób. Polska w dalszym ciągu pozostaje priorytetowym rynkiem do zatrudniania nowych pracowników w SOFTSWISS. Firma wciąż
jest gotowa przyjmować zarówno programistów, jak i innych potrzebnych jej specjalistów (Project Manager, Financial Manager, Technical Writer, HR Business Partner i innych) w dogodnej dla nich lokalizacji - w Poznaniu lub w Warszawie.

Dla INFORMACJI

SOFTSWISS - międzynarodowa firma produktowo-technologiczna z 10-letnim doświadczeniem w pracy na polskim rynku i z oficjalnymi przedstawicielstwami w Polsce, na Malcie, w Gruzji i na Białorusi. Firma zatrudnia ponad 1400 osób. SOFTSWISS jako pierwsza firmą na świecie stworzyła rozwiązanie do pracy z kryptowalutami w sferze rozrywek online.

W 2022 roku firma otrzymała nagrodę SIGMA Europe kategorii „Najlepsze miejsce pracy roku” i nagrodę SIGMA CIS w kategorii „Best affiliate tracking software”. A w 2021 roku SOFTSWISS została wyróżniona nagrodami w kategoriach „Najlepsza firma roku pod względem obsługi klienta na International Gaming Awards (IGA) i „Najlepsza obsługa klienta roku” na Starlet Awards. Pracownicy SOFTSWISS byli zwycięzcami w kategoriach „Liderstwo”, „Produkty i innowacje” i „Pracownik roku”.

Źródło informacji: SOFTSWISS

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE