GameChange Solar ogłasza zawarcie przełomowej umowy na dostawę systemów śledzenia promieni słonecznych o maksymalnej mocy 560 MW do Egiptu

13.10.2023, 16:21aktualizacja: 13.10.2023, 16:26

PR Newswire/GameChange Solar

NORWALK, Connecticut, 13 października 2023 /PRNewswire/ - Firma GameChange Solar, globalny dostawca rozwiązań z zakresu konstrukcji solarnych, ogłosiła dziś zawarcie umowy na dostawę systemów śledzenia promieni słonecznych w celu wsparcia projektu fotowoltaicznego o mocy 560 MW w Egipcie z CEEC-ZTPC, firmą inżynieryjną, zaopatrzeniową i budowlaną (EPC) z siedzibą w Chinach, która realizuje projekty energetyczne w wielu krajach.

Umowa podpisana pomiędzy GameChange Solar i CEEC-ZTPC, renomowanym dostawcą rozwiązań EPC w sektorze energii odnawialnej, umacnia partnerstwo, które ma na celu zrewolucjonizowanie branży energii słonecznej. Zgodnie z warunkami umowy GameChange Solar dostarczy systemy śledzenia promieni słonecznych w celu optymalizacji procesu wytwarzania energii, do wykorzystania w ramach projektowanej farmy słonecznej Kom Ombo w Egipcie, nadzorowanej przez Africa Middle East Asia Power (AMEA).

„Cieszymy się, że możemy podjąć współpracę z CEEC-ZTPC przy tak prestiżowym projekcie solarnym - powiedział Derick Botha, dyrektor handlowy GameChange Solar. - Ta współpraca wzmacnia naszą wspólną wizję przyspieszenia procesu wdrażania odnawialnych źródeł energii i napędzania zrównoważonego rozwoju na skalę globalną. Wierzymy, że nasze trackery słoneczne uwolnią potencjał tego projektu, przyczyniając się do zwiększenia ilości uzyskanej energii i zmniejszenia śladu węglowego”.

GameChange Solar dostarczy stworzony przez siebie system Genius Tracker™ 1P 2R na potrzeby przedmiotowego projektu. „Jesteśmy podekscytowani możliwością współpracy z wiodącym na świecie dostawcą systemów śledzenia promieni słonecznych, firmą GameChange Solar - powiedział Yang Sicheng, wicedyrektor generalny CEEC-ZTPC Intl. - Z niecierpliwością czekamy na pomyślną współpracę przy tym projekcie”.

Produkty firmy GameChange Solar, która posiada ponad 10-letnie doświadczenie w opracowywaniu, produkcji i sprzedaży konstrukcji o stałym kącie nachylenia i systemów śledzenia, zostały z powodzeniem wdrożone w wielu projektach na licznych rynkach międzynarodowych.

GameChange Solar

Misją GameChange Solar jest zasilanie planety czystą energią słoneczną. Wykonujemy naszą część zadania, obniżając koszty konstrukcji o stałym kącie nachylenia i urządzeń śledzących. Systemy GameChange zapewniają szybką instalację, niezawodną jakość i bezkonkurencyjną wartość dzięki doskonałej inżynierii, innowacyjnemu projektowi i produkcji na dużą skalę.

Oferta produktów firmy GameChange Solar z siedzibą w Stanach Zjednoczonych obejmuje innowacyjny tracker Genius Tracker™, a także system MaxSpan™ o stałym kącie nachylenia oraz system balastowanych konstrukcji naziemnych Pour-In-Place™.

Więcej informacji na temat firmy GameChange Solar i jej najnowocześniejszych rozwiązań w zakresie konstrukcji solarnych można znaleźć na stronie: www.gamechangesolar.com

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2245863/gamechange_solar_deal.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1592922/4338054/GameChange_Solar_Logo.jpg

Źródło: GameChange Solar