Nauka i technologie

Bybit uruchamia Aurora AI: rewolucja w korzystaniu z botów tradingowych dla każdego inwestora

12.12.2023, 15:58aktualizacja: 12.12.2023, 16:03

PR Newswire/Bybit

DUBAJ, ZEA, 12 grudnia 2023 r. /PRNewswire/ -- Bybit, trzecia co do wielkości na świecie giełda kryptowalutowa pod względem wolumenu obrotów, wprowadza Aurora AI - bazujące na sztucznej inteligencji nowoczesne narzędzie rekomendacyjne, które ma za zadanie upraszczać obsługę botów tradingowych przez inwestorów bez względu na poziom ich umiejętności w tym zakresie.

Tworzone przez sztuczną inteligencję strategie wspomogą podejmowanie decyzji inwestycyjnych

Wykorzystując potencjał sztucznej inteligencji, Aurora AI sprawia, że korzystanie z botów tradingowych przestaje wymagać zaawansowanych umiejętności. Jest to najnowocześniejsze narzędzie, które na podstawie analizy historycznych danych rynkowych formułuje 18 zbiorów optymalnych parametrów strategicznych z uwzględnieniem czynników, takich jak yield, częstotliwość handlu arbitrażowego czy ryzyka obsunięcia kapitału.

Prostszy trading zarówno dla początkujących, jak i dla wytrawnych ekspertów

Aurora AI przełamuje tradycyjne bariery wejścia, dając dostęp do wysoce efektywnych strategii inwestycyjnych z wykorzystaniem bota tradingowego zarówno nowicjuszom, jak i doświadczonym inwestorom. Wystarczy wprowadzić docelową kwotę inwestycji i bezpośrednio skopiować strategie tradingowe sformułowane przez Aurora AI.

Sprawdzone rozwiązanie ze wskaźnikiem zyskowności na poziomie ponad 70%

Doskonałe rezultaty osiągane przez Aurora AI to dowód zaangażowania, z jakim Bybit podchodzi do swoich innowacji. Strategia AI dla bota Futures Grid charakteryzuje się wskaźnikiem rentowności (win rate) przekraczającym aż 70%, co pokazuje, że rozwiązanie Bybit skutecznie zapewnia stabilny poziom zysku. Ponadto Aurora AI daje szeroki wybór strategii inwestycyjnych w najróżniejszych klasach aktywów, pozwalając inwestorom wybrać taki sposób działania, który odpowiada ich specyficznym potrzebom.

„Bybit zależy na wspieraniu traderów najnowocześniejszymi narzędziami i technologiami - zauważył Ben Zhou, współzałożyciel i dyrektor generalny Bybit. - Wprowadzenie Aurora AI stanowi ważny krok w naszych dążeniach na rzecz upowszechnienia dostępu do zaawansowanych strategii tradingowych. Jesteśmy pewni, że Aurora AI zrewolucjonizuje sposób, w jaki inwestorzy wchodzą w interakcje z rynkiem, pomagając im w realizacji celów finansowych”.

#Bybit #TheCryptoArk

Bybit

Bybit powstała w 2018 r. i jest trzecią co do wielkości giełdą kryptowalutową pod względem wolumenu obrotów, która skupia 20 mln użytkowników. Jest to profesjonalna platforma, na której traderzy i inwestorzy kryptowalutowi mogą korzystać z ultraszybkiego silnika dopasowującego, całodobowej obsługi klienta oraz wielojęzycznego wsparcia. Bybit jest dumnym partnerem aktualnych mistrzów świata konstruktorów i kierowców Formuły 1 - zespołu Oracle Red Bull Racing.

Więcej informacji można znaleźć na Bybit Press.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: https://www.bybit.com

Aktualności publikowane są w grupach i na profilach Bybit w mediach społecznościowych:

Discord | Facebook | Instagram | LinkedIn | Reddit | Telegram | TikTok | X (Twitter) | Youtube

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2298715/Image.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2267288/4451576/Logo.jpg