Nauka i technologie

Firmy Rochester Electronics i Intelligent Memory zapewniają dostępność starszych rozwiązań pamięci masowej

25.03.2024, 15:34aktualizacja: 25.03.2024, 15:39

Business Wire/Rochester Electronics, LLC
Stałe źródło dojrzałych produktów DRAM i NAND.

NEWBURYPORT, Mass.--(BUSINESS WIRE)-- Firmy Rochester Electronics, LLC oraz Intelligent Memory połączyły swoje siły, aby zapewnić ciągłą dostępność dojrzałych i starszych rozwiązań pamięci DRAM i NAND dostosowanych do zastosowań przemysłowych i wbudowanych.

Ta informacja prasowa zawiera multimedia. Pełna treść informacji prasowej znajduje się tutaj: https://www.businesswire.com/news/home/20240325908179/pl/.

Firma Intelligent Memory jest od ponad trzydziestu lat zaufanym dostawcą niezawodnych pamięci wysokiej jakości, obsługującym i nieustannie zaspokajającym zmieniające się potrzeby dotyczące zastosowań przemysłowych. W środowisku, w którym wiodący producenci pamięci nie skupiają się już na obsłudze starszych pamięci, klienci, którzy wciąż korzystają z mikroprocesorów wycofanych z produkcji, nadal wymagają rozwiązań pamięci masowej o małej gęstości. Firma Intelligent Memory jest jednym z niewielu producentów pamięci, który oferuje komponenty DRAM, a także moduły DRAM w zakresie od SDRAM do DDR5, oprócz swojej konfigurowalnej oferty pamięci flash NAND, dzięki czemu portfolio IM stanowi jedną z najbardziej wszechstronnych ofert na rynku, pochodzących z pojedynczego źródła.

Firma Rochester Electronics zapewnia największe na świecie ciągłe źródło półprzewodników, oferując produkty w 100% autoryzowane, identyfikowalne, certyfikowane i objęte gwarancją. Firma Rochester koncentruje się na zwiększaniu dostępności produktów, których cykl życia się zakończył, wraz z zapewnieniem wsparcia dla produktów wciąż aktywnych.

Rochester Electronics obsługuje dojrzałe gęstości z wykorzystaniem podstawowych komponentów mikroprocesora. Zapasy firmy Rochester obejmują szerokie portfolio procesorów, zapewniając ciągłą produkcję wielu procesorów starszych i wycofanych z eksploatacji dzięki wykorzystaniu licencjonowania, banków matryc i replikacji produktów. Klienci mogą teraz kupić za pośrednictwem firmy Rochester szeroką gamę inteligentnych produktów pamięci, takich jak DRAM, pamięci nieulotne NAND/SLC NAND oraz produkty eMMC o niskiej gęstości. Partnerstwo pomiędzy Rochester i Intelligent Memory zapewnia wsparcie cenionych klientów obu firm na całym świecie.

„Od ponad czterdziestu lat Rochester zapewnia wsparcie w zakresie starszych i dojrzałych technologii półprzewodników. Zróżnicowana oferta dojrzałych i starszych rozwiązań DRAM i NAND firmy Intelligent Memory doskonale wpisuje się w naszą strategiczną wizję, zapewniając utrzymanie ciągłości i trwałości technologii pamięci dla naszych cenionych klientów na całym świecie - Paul Mason, globalny dyrektor ds. technologii (pamięci), Rochester Electronics.

„Dzięki naszemu portfolio niezawodnych rozwiązań pamięci starszego typu, dostosowanych specjalnie do potrzeb klientów przemysłowych, pomagamy firmie Rochester sprostać potrzebom wielu jej klientów bez konieczności kosztownych i czasochłonnych przeprojektowań i kwalifikacji”- David Raquet, globalny wiceprezes ds. sprzedaży i marketingu, Intelligent Memory:

Informacje o firmie Intelligent Memory

Firma Intelligent Memory opracowuje produkty pamięciowe do wymagających zastosowań przemysłowych od 1991 roku (działając do 2013 roku pod nazwą Pacific Force Technology Limited). Szerokie portfolio produktów firmy obejmuje układy scalone i moduły DRAM (od SDRAM do DDR5, a także komponenty LPDDR4(x)) oraz różnorodne zarządzane produkty NAND do zastosowań przemysłowych. Wszystkie rozwiązania Intelligent Memory zostały zaprojektowane, aby sprostać wymaganiom branży w zakresie jakości, niezawodności, trwałości i długoterminowej dostępności.

Aby uzyskać więcej informacji, należy odwiedzić stronę internetową: www.intelligentmemory.com.

Informacje o firmie Rochester Electronics

Rochester Electronics to największy dostawca na świecie, zapewniający ciągłą dostępność półprzewodników - została autoryzowana w 100% przez ponad 70 wiodących producentów półprzewodników.

Jako dystrybutor oryginalnych części producentów Rochester posiada w swoim magazynie ponad 15 miliardów produktów obejmujących ponad 200000 części, zapewniając najszerszy na świecie asortyment półprzewodników wycofanych z eksploatacji i najszerszy asortyment półprzewodników aktywnych.

Jako licencjonowany producent półprzewodników firma Rochester wyprodukowała ponad 20000 typów produktów. Dysponując zapasami wynoszącymi ponad 12 miliardów matryc, firma Rochester utrzymuje zdolność do wytwarzania ponad 70000 typów produktów.

Firma Rochester oferuje pełen zakres usług produkcyjnych, obejmujących projektowanie, przechowywanie i przetwarzanie płytek, montaż, testowanie i zapewnienie niezawodności, a także dostawy w pełnym zakresie od pojedynczych rozwiązań aż do kompletnej produkcji pod klucz.

Rochester to najlepsze rozwiązanie w zakresie całego cyklu życia półprzewodników. Żadne inne przedsiębiorstwo nie może równać się z firmą Rochester pod względem tak szerokiego asortymentu produktów, usług o wartości dodanej i rozwiązań produkcyjnych.

Dysponując personelem zajmującym się sprzedażą bezpośrednią i wsparciem na wszystkich głównych rynkach, uzupełnionym siecią autoryzowanych partnerów handlowych na poziomie regionalnym i globalnym, firma stara się spełniać potrzeby swoich klientów również poprzez obsługę telefoniczną lub za pośrednictwem swoich platform handlu elektronicznego, w dowolnym miejscu i czasie.

Aby uzyskać więcej informacji, należy odwiedzić stronę internetową: www.rocelec.pl.

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20240325908179/pl/.

Źródło: Rochester Electronics, LLC

KONTAKT: