Pobierz materiał i Publikuj za darmo
TOKIO--(BUSINESS WIRE) - Spółka Blue Magic Inc. z siedzibą w Tokio, której dyrektorem generalnym jest Yukiko Akimoto, opracowała program e-learningowy poświęcony kulturze kulinarnej i technikom przyrządzania potraw prawdziwej kuchni japońskiej. Program powstał we współpracy z Japońską Akademią Kulinarną w Tokio prowadzoną przez dyrektora Yoshihiro Murata. Program ma swoją światową premierę 12 lipca br.
Niniejsza informacja prasowa zawiera multimedia. Pełna wersja dostępna na stronie: https://www.businesswire.com/news/home/20190711005266/en/
Chociaż na świecie jest ponad 120 tys. japońskich restauracji, dane wskazują, że tylko 3% z nich jest prowadzonych przez japońskich kucharzy. Zainteresowanie kuchnią japońską jest ogromne zarówno wśród profesjonalnych kucharzy pracujących w japońskich restauracjach na całym świecie, jak i wśród adeptów szkół kulinarnych. Wiele osób chciałoby zgłębić tajniki prawdziwej kuchni japońskiej.
Mimo to na świecie jest bardzo niewiele szkół, które uczą przyrządzania potraw kuchni japońskiej. Z wyjątkiem kilku restauracji na świecie, właściwie nie ma miejsc, gdzie można opanować sztukę prawdziwej kuchni japońskiej.
Projekt e-learningowy jest więc próbą uzupełnienia tej luki i przyczynienia się do rozwoju kuchni japońskiej i tamtejszej kultury kulinarnej, oferując możliwości poznania kultury kulinarnej Japonii i opanowania technik przygotowywania potraw kuchni japońskiej z dowolnego miejsca na świecie.
Program zajęć opracowała Japońska Akademia Kulinarna, angażując najlepszych kucharzy z Japonii w roli instruktorów. Materiały są ułożone w taki sposób, aby użytkownicy mogli oglądać nagrania wideo i uczyć się kolejnych technik kulinarnych stanowiących podstawę kuchni japońskiej.
Program jest również zgodny z wytycznymi ustanowionymi 1 kwietnia 2016 r. przez japońskie Ministerstwo Rolnictwa, Leśnictwa i Rybołówstwa w sprawie certyfikacji umiejętności kulinarnych w ramach kuchni japońskiej poza granicami Japonii. Program obejmuje całość wiedzy i umiejętności wymaganych, aby otrzymać brązowy certyfikat zgodnie z wytycznymi rządowymi. Lekcje będą początkowo dostępne w języku angielskim i mandaryńskim, a w trakcie realizacji programu planowane jest dodanie innych języków.
Strona internetowa programu: https://japanese-cuisine.com
Poza startem programu e-learningowego przewidzianym na 12 lipca, na początek sierpnia zaplanowano uruchomienie sklepu internetowego ze sprzętem kuchennym potrzebnym do nauki technik przyrządzania potraw kuchni japońskiej.
Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190711005266/en/
Źródło: Blue Magic Inc.
KONTAKT:
Blue Magic Inc.
Ms Ayumi Kuji
e-mail: info@japanese-cuisine.com
https://bluemagic.co.jp/
Oficjalną, obowiązującą wersję niniejszego zawiadomienia stanowi tekst oryginalny sporządzony w języku źródłowym. Tekst tłumaczenia służy wyłącznie celom orientacyjnym, został sporządzony wyłącznie dla celów ułatwienia zrozumienia zawiadomienia i należy interpretować go w odniesieniu do tekstu źródłowego, który jest jedyną wersją mającą skutki prawne.
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
Data publikacji | 12.07.2019, 12:57 |
Źródło informacji | Business Wire |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |