Polityka i społeczeństwo

MRiT: Rusza kolejna edycja konkursu dla „Najlepszego Polskiego Eksportera Uzbrojenia” (komunikat)

11.06.2024, 09:19aktualizacja: 11.06.2024, 09:54

- Ministerstwo Rozwoju i Technologii informuje:

Ministerstwo Rozwoju i Technologii ogłasza kolejną edycję konkursu dla „Najlepszego Polskiego Eksportera Uzbrojenia”. Wyróżniamy i promujemy polskie przedsiębiorstwa, które odnoszą sukcesy na międzynarodowym rynku uzbrojenia, przyczyniając się do rozwoju polskiej gospodarki i wzmacniania pozycji Polski jako znaczącego i solidnego gracza w sektorze obronności i bezpieczeństwa.

Dla kogo konkurs?

Konkurs skierowany jest do polskich przedsiębiorstw prowadzących działalność eksportową w branży obronnej i bezpieczeństwa. Zapraszamy do udziału firmy o różnej wielkości i profilu działalności, które mogą pochwalić się osiągnięciami w zakresie eksportu uzbrojenia i sprzętu wojskowego.

Laureat konkursu otrzyma Nagrodę Specjalną Ministra Rozwoju i Technologii dla „Najlepszego Eksportera Uzbrojenia, która zostanie wręczona podczas uroczystej gali zakończenia XXXII Międzynarodowego Salonu Przemysłu Obronnego MSPO w Kielcach.

Jak wziąć udział w konkursie?

Zachęcamy wszystkie polskie przedsiębiorstwa działające w sektorze obronności do udziału w konkursie i zaprezentowania swoich osiągnięć na arenie międzynarodowej. Regulamin Konkursu wraz z Wnioskiem Zgłoszeniowym znajduje się poniżej.

Termin składania zgłoszeń trwa do 9 sierpnia br.

Prosimy o ich przesyłanie na jeden z poniższych adresów e-mail:

- SekretariatDHM@mrit.gov.pl, - ewa.baranowska@mrpit.gov.pl - natalia.kotas@mrpit.gov.pl

W przypadku pytań dotyczących konkursu, prosimy o kontakt z Ewą Baranowską (tel.: 22 262 97 18) lub Natalią Kotas (tel.: 22 262 97 44).

kom/ mpg/ amac/

Data publikacji 11.06.2024, 09:19