Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Maszerując z kijami do nordic walking po raz kolejny wspierać polską transplantację i świadome dawstwo narządów. Dzień wcześniej w Hotelu Gołębiewski, który od siedmiu lat gości uczestników wydarzenia, zostaną wręczone nagrody „Drugie Życie” - przyznawane osobom oraz instytucjom szczególnie zasłużonym dla polskiej transplantacji.
Tak jak w latach 2015 i 2016, kapituła przyzna wyróżnienia w pięciu kategoriach: „Wspieram polską transplantację”, „Osobowość polskiej transplantologii”, „Sport po transplantacji”, „Media Biegu po Nowe Życie” i „Partner Biegu po Nowe Życie”.
"To dla nas bardzo ważna chwila. Już po raz trzeci uhonorujemy osoby i instytucje, zarówno te, które zasłużyły się dla polskiej medycyny transplantacyjnej, jak i te, które promują dawstwo narządów, wpierają ideę i na co dzień są naszymi ambasadorami oświadczeń woli - mówi Arkadiusz Pilarz, dyrektor 10. Biegu po Nowe Życie. - Kapituła już wybrała laureatów i przyznam, że był trudny wybór. Kandydatów do nagród w poszczególnych kategoriach było naprawdę wielu" - dodaje Pilarz.
III Gala polskiej transplantacji „Drugie Życie” odbędzie się 31 marca o godz. 20:00. Laureatami nagród z lat poprzednich są m.in. prof. Andrzej Chmura - wybitny polski transplantolog, od 2011 roku wspierający merytorycznie Bieg po Nowe Życie oraz prof. Magdalena Durlik - kierownik Kliniki Medycyny Transplantacyjnej i Nefrologii Szpitala Klinicznego Dzieciątka Jezus w Warszawie. Nagrody otrzymali także sportowcy z Polskiego Stowarzyszenia Sportu po Transplantacji Jan Stępniak i Andrzej Marciniak.
KONTAKT:
Tomasz Furtak
rzecznik prasowy 10. Biegu po Nowe Życie
tel. kom. +48 608 503 122
e-mail: tomasz.furtak@biegponowezycie.pl
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 22.03.2017, 12:47 |
Źródło informacji | 10. Bieg po Nowe Życie |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Kantar Polska: Polacy jedzą coraz więcej warzyw
Jeszcze nigdy tak wielu Polaków nie jadło tak wielu różnych warzyw, jak w lecie 2025 roku. Sierpniowe deklaracje konsumpcji wszystkich najpopularniejszych gatunków były najwyższe w historii monitoringu Kantar Polska. Rekordowy był również wskaźnik różnorodności spożycia warzyw i owoców przez Polaków. Wśród najpopularniejszych gatunków sierpnia znalazły się pomidory, ogórki i cebula. Najwyższe wzrosty „sierpień do sierpnia” zanotowały fasolka szparagowa, papryka i buraki ćwikłowe.- 17.09.2025, 09:00
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw
-
Image
Historyczne wzrosty konsumpcji owoców - badania Kantar Polska
Badania zrealizowane w czerwcu, lipcu i sierpniu 2025 roku pokazały kolejne wzrosty ilości Polaków, którzy jedzą owoce. Borówki i śliwki ustanowiły swoje historyczne rekordy konsumpcji, dla malin i truskawek był to najlepszy sierpień w historii. Dla jeżyn i czerwonej porzeczki - drugi wynik w historii, a dla czarnej porzeczki i jej przetworów najlepszy od początku pandemii. Kolejny wzrost miesięczny zanotowały jabłka, które w tym roku zatrzymały wieloletni trend spadkowy. Rekordowy był również wskaźnik różnorodności spożycia owoców i warzyw przez Polaków.- 17.09.2025, 09:00
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw
-
Image
Od PRL-owskiej zapiekanki po Instagram Reels. Jak pieczarka stała się kulinarną ikoną
Jeszcze dekadę temu pieczarka kojarzyła się głównie z dodatkiem do pizzy, nadzieniem do krokieta lub obowiązkowym składnikiem sosu do schabowego. Dziś wraca z rozmachem. Znajdujemy ją w daniach wegańskich, streetfoodowych wrapach i eleganckich przystawkach. Jest na talerzach, na stories i w feedach kulinarnych influencerów.- 16.09.2025, 09:44
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: HOPSCOTCH
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ