Zdrowie i styl życia

Coraz bliżej medycyny "szytej na miarę"

24.02.2016, 10:00aktualizacja: 24.02.2016, 10:00

Forum - logo
I Międzynarodowe Forum Medycyny Personalizowanej, organizowane przez Instytut Ochrony Zdrowia, odbędzie się już 2 marca w Warszawie.

Nad programem IMFMP pracowało grono wybitnych ekspertów w dziedzinie zdrowia, wśród nich znaleźli się: prof. Zbigniew Gaciong, prof. Maciej Krzakowski, prof. Dariusz Kowalski, prof. Paweł Łuków i dr Adam Fronczak. Każdy ze specjalistów jest gospodarzem jednej sesji tematycznej, w której pojawią się goście z Bułgarii, Węgier, Holandii, Rumunii i Francji. Specjalnym gościem, który opowie o tym, jak można zadbać o zdrowszą Europę, będzie prof. Helmut Brand, przewodniczący Europejskiego Forum Zdrowia w Gastein.

W czasie Forum zostanie odczytana i przekazana Ministerstwu Zdrowia Deklaracja Polskiego Towarzystwa Medycyny Personalizowanej, któremu przewodniczy prof. Zbigniew Gaciong. Jeden ze statutowych celów PTMP jest rozpowszechnianie wiedzy dotyczącej medycyny personalizowanej, jako drogi do sukcesu terapeutycznego w kontekście nowych wyzwań systemowych. Między innymi o tych wyzwaniach będą mówić goście I Międzynarodowego Forum Medycyny Personalizowanej.

Tematy Forum:

• Miejsce medycyny personalizowanej w rozwoju nauk medycznych
  • Medycyna personalizowana w praktyce klinicznej
  • Interdyscyplinarność medycyny personalizowanej
  • Uwarunkowania etyczne oraz środowisko prawne dla funkcjonowania medycyny personalizowanej
  • Wyzwania finansowe i organizacyjne dla systemu ochrony zdrowia, wykorzystującego rozwiązania medycyny personalizowanej

Udział w konferencji jest bezpłatny. Rejestracja i szczegółowy program: www.medycynapersonalizowana.pl

Centrum Olimpijskie PKOI, ul. Wybrzeże Gdyńskie 4, Warszawa, 2 marca 2016 roku

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE