Zdrowie i styl życia

Konferencja prasowa: Jakość opieki nad pacjentami z chorobą wieńcową w Polsce w 2017 roku

04.09.2017, 15:01aktualizacja: 04.09.2017, 15:01

Konferencja prasowa pod patronatem merytorycznym Komisji Promocji Zdrowia Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego. Konferencja odbędzie się w Centrum Prasowym PAP przy ul. Brackiej 6/8 w Warszawie (14 września 2017 roku).

Prowadzenie: prof. Piotr Hoffman, prezes Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego

12:00 - 12:40:

- Zagrożenia po zawale serca - co lekarz, a co pacjent powinien - prof. Jarosław Kaźmierczak, konsultant krajowy w dziedzinie kardiologii;

- Różne szpitale, różne postępowanie - prof. Karol Kamiński, Zakład Medycyny Populacyjnej i Prewencji Chorób Cywilizacyjnych Uniwersytet Medyczny w Białymstoku;

- Kontrola hipercholesterolemii po zawale serca w Polsce - prof. Andrzej Pająk, Katedra Epidemiologii i Badań Populacyjnych Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum w Krakowie;

- Kontrola innych czynników ryzyka po zawale serca w Polsce - prof. Dariusz Kosior, Klinika Kardiologii i Nadciśnienia Tętniczego Centralny Szpital Kliniczny MSWiA w Warszawie;

- Zmiana jakości leczenia w prewencji zawału serca w ciągu ostatnich 20. lat w Polsce - prof. Danuta Czarnecka, I Klinika Kardiologii i Elektrokardiologii Inwazyjnej oraz Nadciśnienia Tętniczego, Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum w Krakowie;

- Opieka kompleksowa po zawale serca - prof. Piotr Jankowski, przewodniczący Komisji Promocji Zdrowia, Polskie Towarzystwo Kardiologiczne.

12:40 - 13:00: Podsumowanie i dyskusja

Udział dla wszystkich uczestników konferencji jest bezpłatny. Uprzejmie prosimy o zgłaszanie uczestnictwa pisząc na adres: biuro@infozdrowie.orgl, dzwoniąc na nr tel. +48 509-607-476, lub za pośrednictwem formularza na stronie www.infozdrowie.org.

Data publikacji 04.09.2017, 15:01
Źródło informacji Health Project Management