Zdrowie i styl życia

Kongres Zdrowia Publicznego 2017

27.11.2017, 15:55aktualizacja: 27.11.2017, 15:55

Kongres Zdrowia Publicznego - logo
Instytut Ochrony Zdrowia i Warszawski Uniwersytet Medyczny zapraszają na czwartą edycję Kongresu Zdrowia Publicznego. Patronat honorowy nad wydarzeniem objęło Ministerstwo Zdrowia.

Kongres Zdrowia Publicznego to pierwsze prawdziwie międzyresortowe, systemowe wydarzenie, gromadzące w jednym czasie i w jednym miejscu najwyższych przedstawicieli wszystkich resortów odpowiedzialnych za kształtowanie koncepcji zdrowia publicznego w Polsce.

Kongres Zdrowia Publicznego to:

- platforma dialogu interesariuszy reprezentujących kluczowe resorty, grupy społeczne i siły polityczne,

- podsumowanie stanu polityki zdrowotnej w najważniejszych resortach i obszarach życia społecznego,

- wnioski w postaci rekomendacji dla urzędów państwowych, sił politycznych i organizacji społecznych,

- projekcja planów i zagrożeń,

- emocjonujące prezentacje i wystąpienia wybitnych ekspertów oraz postaci życia publicznego.

Kongres Zdrowia Publicznego 2017 odbędzie się 7 grudnia 2017 roku w Auli A Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Parterami wydarzenia są Główny Inspektor Sanitarny, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny oraz Zakładu Profilaktyki Zagrożeń Środowiskowych i Alergologii WUM. Patronat honorowy nad wydarzeniem objął Minister Zdrowia.

W programie panele na temat stanu realizacji strategii odpowiedzialnego rozwoju, szczepień ochronnych, chorób przewlekłych, jakości i bezpieczeństwa żywności oraz komunikacji zdrowia publicznego w mediach. W Kongresie udział weźmie minister zdrowia Konstanty Radziwiłł.

Więcej informacji na stronie: www.ioz.org.pl. Wstęp wolny.

KONTAKT:

e-mail: biuro@ioz.org.pl