Zdrowie i styl życia

Liderka rankingu WTA Iga Świątek zostaje międzynarodową ambasadorką marki Infosys – będzie promować cyfrowe innowacje i inspirować kobiety na całym świecie

25.08.2023, 12:49aktualizacja: 25.08.2023, 12:54

PR Newswire/Infosys

BENGALURU, Indie i WARSZAWA, Polska, 25 sierpnia 2023 r. /PRNewswire/ -- Spółka Infosys (NSE: INFY) (BSE: INFY) (NYSE: INFY), światowy lider w dziedzinie usług i doradztwa cyfrowego przyszłości, poinformowała dziś o nawiązaniu wieloletniej współpracy z liderką rankingu WTA Igą Świątek. Ta 22-letnia zawodniczka jest już czterokrotną mistrzynią Wielkiego Szlema i jedną z najważniejszych postaci w kobiecych rozgrywkach, utrzymując się na pierwszym miejscu na świecie od 22 kwietnia, czyli przez rekordowe 70 kolejnych tygodni. Zawodniczka rozwijała swoje umiejętności i możliwości w obliczu każdego nowego wyzwania, co zapewniło jej miejsce na szczycie. Zarówno firmy, jak i osoby prywatne, które chcą podążać swoją drogą, mogą czerpać inspirację z jej systematycznego dążenia do osiągnięcia mistrzostwa.

Infosys od ponad ośmiu lat przyczynia się do zmiany oblicza tenisa, będąc partnerem w zakresie innowacji cyfrowych dla ATP Tour, turnieju Rolanda Garrosa, Australian Open i Międzynarodowej Tenisowej Galerii Sławy. Firma przeobraziła środowisko gry w tenisa, wykorzystując zaawansowane technologie cyfrowe, takie jak sztuczna inteligencja (SI), chmura i analiza danych.

Infosys zacieśni swoją współpracę z zespołem Igi Świątek, budując zaawansowaną analitykę danych i pulpit nawigacyjny wideo, wykorzystując sztuczną inteligencję, które wzbogacą jej szkolenie i pomogą dynamicznie rozwijać atuty i dopasowywać strategię poprzez nieustanne uczenie się. Podobną postawę przyjmuje również szereg klientów Infosys, którzy wykorzystują postępy w dziedzinie cyfryzacji – sztuczną inteligencję, uczenie maszynowe, rozwiązania w chmurze itp. na rzecz przyspieszenia swojej ewolucji i transformacji. Infosys i Iga Świątek będą również współpracować w celu tworzenia programów inspirujących i upodmiotawiających młode kobiety na całym świecie – takich jak tworzenie koncepcji i promowanie programów pomagających kobietom z mniej uprzywilejowanych społeczności w budowaniu kariery w naukach ścisłych, technologii, inżynierii i matematyce (STEM).

Iga Świątek powiedziała: „Współpraca z organizacją taką jak Infosys, wykorzystującą swoją wiedzę technologiczną do zmiany oblicza tenisa dla tak wielu osób, jest dla mnie ogromnym zaszczytem. Pomimo tego, że tenis i technologia mogą początkowo wydawać się zupełnie odrębnymi dziedzinami, mają ze sobą wiele wspólnego – w tym strategiczne myślenie, uczenie się i rozwijanie w każdej sytuacji, zdolność do doskonalenia gry i dostosowywania się. Poruszyło mnie wszystko, co Infosys osiąga poza boiskiem, oferując kolejne możliwości, które pozwalają ludziom, firmom i społecznościom wkraczać w przyszłość. Wraz z Infosys naszym celem jest również inspirowanie ludzi, zwłaszcza młodych kobiet, do przygotowania się do odgrywania silnych i znaczących ról w świecie, w którym nie można żyć i rozwijać się bez zaawansowanych umiejętności i wiedzy cyfrowej”.

Rozmowa z ambasadorką marki Infosys Igą Świątek na temat jej współpracy z firmą: bit.ly/champions_evolve

Salil Parekh, dyrektor generalny i zarządzający Infosys, oświadczył: „Z radością witamy nową ambasadorkę marki Infosys – Igę Świątek – polską bohaterkę, która stawiła czoła niesamowitym wyzwaniom, aby stać się najlepszą tenisistką na świecie i inspiracją dla wszystkich, którzy aspirują do tego, aby podążać swoją drogą. Jej nieustanny rozwój jest odzwierciedleniem cyfrowej podróży, którą wielu klientów podjęło we współpracy z nami, aby stać się mistrzami w swoich dziedzinach. Iga jest również znakomitą inspiracją dla kobiet osiągających sukcesy, a wraz z nią Infosys będzie dążyć do motywowania młodych ludzi, zwłaszcza kobiet, do rozwoju kariery w dziedzinie STEM, kluczowej dla naszej przyszłości. Cały zespół Infosys z całego serca życzy Idze wszystkiego najlepszego w przyszłości”.

Infosys

Infosys jest światowym liderem w dziedzinie usług cyfrowych i doradztwa nowej generacji. Ponad 300 tys. pracowników firmy pracuje na rzecz wzmacniania potencjału ludzkiego i tworzenia nowych możliwości dla ludzi, firm i społeczności. Umożliwiamy klientom w ponad 56 krajach przeprowadzenie cyfrowej transformacji. Dzięki ponad czterdziestoletniemu doświadczeniu w zarządzaniu systemami i działalnością globalnych przedsiębiorstw, zapewniamy klientom fachowe wsparcie w procesie cyfrowej transformacji opartej na chmurze i sztucznej inteligencji. Zapewniamy fundament oparty na sztucznej inteligencji, wzmacniamy pozycję firm dzięki efektywnej technologii cyfrowej wdrażanej na dużą skalę i napędzamy wprowadzanie ulepszeń dzięki ciągłemu uczeniu się poprzez transfer umiejętności cyfrowych, wiedzy i pomysłów z naszego ekosystemu innowacji. Dążymy do tego, aby funkcjonować jako efektywnie zarządzana, zrównoważona pod względem środowiska organizacja, w której różnorodne talenty mogą się rozwijać w integracyjnym miejscu pracy.

Zapraszamy do odwiedzenia strony www.infosys.com, aby sprawdzić, jak Infosys (NSE, BSE, NYSE: INFY) może pomóc Państwa firmie wejść na wyższy poziom.

Zasady „Safe Harbour”

Niektóre oświadczenia zawarte w niniejszej informacji prasowej, dotyczące perspektyw rozwoju lub przyszłych wyników finansowych lub operacyjnych spółki, stanowią wypowiedzi prognozujące na potrzeby zasad „Safe Harbour” zgodnie z Ustawą o reformie przepisów procesowych dotyczących papierów wartościowych z 1995 r. (Securities Litigation Reform Act of 1995). Wiążą się one z szeregiem czynników ryzyka i niepewności, które mogą spowodować, że rzeczywiste wyniki lub rezultaty będą znacznie odbiegać od tych, które zawarto w wypowiedziach prognozujących. Ryzyko i niepewność związane z tymi wypowiedziami obejmują między innymi ryzyko i niepewność dotyczące realizacji strategii biznesowej firmy, jej zdolności do przyciągania i zatrzymywania personelu, przejścia na hybrydowy model pracy, niepewności gospodarczej, innowacji technologicznych, takich jak generatywna sztuczna inteligencja, złożonego i nieustannie zmieniającego się krajobrazu regulacyjnego, w tym zmian w przepisach imigracyjnych, wizji ESG, polityki firmy dotyczącej alokacji kapitału i oczekiwań w kwestii pozycji rynkowej, przyszłych operacji, marż, rentowności, płynności, zasobów kapitałowych i naszych działań korporacyjnych, w tym przejęć. Istotne czynniki, które mogą sprawić, że rzeczywiste wyniki lub rezultaty będą się różnić od tych sugerowanych w wypowiedziach prognozujących, zostały omówione bardziej szczegółowo w dokumentach przedkładanych amerykańskiej Komisji Papierów Wartościowych i Giełd, w tym w rocznym raporcie na formularzu 20-F za rok obrotowy zakończony z dniem 31 marca 2023 r. Dokumenty te są dostępne pod adresem: www.sec.gov. Infosys może od czasu do czasu przedstawiać dodatkowe wypowiedzi prognozujące w formie pisemnej lub ustnej, w tym w dokumentach przedkładanych Komisji Papierów Wartościowych i Giełd oraz w raportach dla akcjonariuszy. Firma nie przyjmuje zobowiązania w zakresie aktualizacji jakichkolwiek wypowiedzi prognozujących składanych przez nią lub w jej imieniu, chyba że jest to wymagane przez prawo.

Zdjęcia: https://mma.prnewswire.com/media/2191279/Iga_Swiatek_Ambassador.jpg

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/633365/Infosys_Logo.jpg