Pobierz materiał i Publikuj za darmo
Konferencja prasowa, 27.03.2018 r. godz. 13:00, Międzynarodowy Instytut Biologii Molekularnej i Komórkowej w Warszawie (MIBMiK), ul. Ks. Trojdena 4, 02-109 Warszawa.
W dniach 25-27 marca w MIBMiK odbędzie się międzynarodowa konferencja naukowa „2nd International FishMed Conference on Zebrafish Research” poświęcona tematyce badań z wykorzystaniem danio pręgowanego. Celem wydarzenia jest wymiana doświadczeń między naukowcami z renomowanych światowych instytucji, a także konsolidacja i aktywizacja polskiej społeczności naukowców specjalizujących się w badaniach z wykorzystaniem tego gatunku ryby. Uczestnicy konferencji wysłuchają 21 wykładów wybitnych specjalistów z różnych ośrodków na świecie. Z kolei w ramach sesji Young FishMed wystąpi 14 młodych naukowców, wyłonionych w konkursie. Pozostali uczestnicy będą mieli możliwość przedstawienia swoich osiągnięć podczas sesji plakatowych.
W konferencji prasowej wezmą udział:
- prof. Jacek Kuźnicki, dyrektor Międzynarodowego Instytutu Biologii Molekularnej i Komórkowej w Warszawie,
- prof. Lilianna Solnica-Krezel, przewodnicząca Komitetu Naukowego Konferencji, Washington University School of Medicine, USA,
- dr Anna Pakula, prelegentka sesji Young FishMed, Boston Children's Hospital, USA,
- Tomasz Prajsnar, prelegent sesji Young FishMed, University of Sheffield, UK.
Po zakończeniu konferencji prasowej zapraszamy do zwiedzenia Hodowli Danio Pręgowanego, znajdującej się w naszym Instytucie. Zainteresowane osoby prosimy o wcześniejszą informację telefoniczną lub mailową.
Materiał dodatkowy:
- film edukacyjny “Bądź zdrów jak ryba”: https://www.youtube.com/watch?v=vtmxn7mcUr4 - zdjęcia danio pręgowanego autorstwa Michała Bazały, MIBMiK.
KONTAKT:
Daria Goś
tel. kom. +48 603 053 993
e-mail: dgos@iimcb.gov.pl
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 26.03.2018, 10:55 |
Źródło informacji | MIBMiK |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘPozostałe z kategorii
-
Image
Dreame X40 ultra - rewolucja w sprzątaniu domu
Odkurzanie to jedna z najmniej przyjemnych czynności. Warto zatem szukać rozwiązań, które pomogą nam ją ułatwić i przyśpieszyć. Dobrą opcją może tutaj być robot sprzątający Dreame X40 Ultra, który wyróżnia się nowoczesnymi technologiami i innowacyjną, wysuwaną szczotką boczną. Co jednak może Ci zaoferować?- 25.04.2024, 10:07
- Kategoria: Nauka i technologie
- Źródło: Dreame
-
Image
Poznański kultowy hotel świętuje 60 lat. Restauracja odtworzyła dania sprzed lat
Hotel Mercure Poznań Centrum świętuje w tym roku jubileusz 60-lecia powstania, kontynuując tradycje hotelu Merkury, pierwszego luksusowego obiektu wybudowanego w powojennej Polsce. Z tej okazji szef kuchni restauracji Mikołaj Adamczyk zaprasza na kulinarną podróż w przeszłość. Inspirując się historycznymi menu i we współpracy z szefem z tamtych lat Wojciechem Wiciakiem stworzył kartę retro, która przenosi nas do lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych.- 19.04.2024, 09:00
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Hotel Mercure Poznań Centrum