Zdrowie i styl życia

"Skuteczna gra w golfa" - pierwsza taka książka w Polsce!

24.04.2014, 17:28aktualizacja: 24.04.2014, 17:28

Z myślą o golfistach, entuzjastach i osobach zainteresowanych golfem powstała obszerna, dwutomowa publikacja autorstwa Krzysztofa Czupryny - "Skuteczna gra w golfa. Technika, strategia, nauczanie, trening". Encyklopedyczna formuła wydawnictwa ukazuje "krok po kroku", wraz z obrazowym wyjaśnieniem, drogę ku polepszeniu techniki, strategii, treningu i nauczania golfa.

Z inicjatywy Polskiego Związku Golfa i wsparcia PGA Polska, zrodziła się pierwsza w Polsce książka w pełni poświęcona aspektom gry w golfa - technice, strategii gry, aspektom psychologicznym i fizycznym, a także problemom nauczania i treningu golfa. Jest to nowatorskie przedsięwzięcie, które ma na celu dostarczenie polskiemu czytelnikowi literatury na akademickim poziomie przy jednoczesnym zrozumieniu potrzeb początkującego gracza. Treść podręcznika została napisana w sposób przystępny, zachęcający do rozpoczęcia lub kontynuacji nauki gry.

To pierwsze takie opracowanie w Europie i jedno z nielicznych na świecie. Recenzentami i konsultantami pracy byli wybitni naukowcy AWF w Warszawie - prof. dr. hab. Henryk Sozański oraz dr. Adam Królak, ze strony PGA Polska natomiast w tę rolę wcielił się Filip Naglak, trener kadry narodowej. Książka liczy w sumie ponad 800 stron z rysunkami, wykresami, analizami, diagramami i zdjęciami wysokiej jakości polskich golfistów, profesjonalistów - Martyny Mierzwy oraz Maksymiliana Sałudy - występujących w roli demonstratorów. Praca ma nadany numer ISBN oraz spełnia wszystkie wymagania, nie tylko dla podręczników metodyczno - szkoleniowych, ale również dla pozycji akademickich.

Spotkanie promujące książkę odbędzie się 25 kwietnia 2014 (piątek)o godz. 17.00 w Klubie Olimpijczyka w Centrum Olimpijskim PKOl. Poprowadzą je Andrzej Person honorowy prezes PZG i zarazem członek prezydium PKOl i prof. dr. hab. Henryk Sozański. Swoją obecność potwierdzili również Tomasz Półgrabski - wiceminister w Ministerstwie Sportu i Turystyki, Marek Michałowski - prezes Zarządu PZG oraz Jarosław Sroka - prezes PGA Polska.

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy na spotkanie.

Wśród uczestników spotkania rozlosowanych zostanie 10 premierowych egzemplarzy książki z autografem autora oraz promocyjne vouchery na inne atrakcje.

Źródło informacji: Polski Związek Golfa

Data publikacji 24.04.2014, 17:28