Zdrowie i styl życia

Stworzona przez Zymo Research linia produktów DNA/RNA Shield™ inaktywuje ospę małpią w celu zbierania i transportu próbek

15.07.2022, 14:02aktualizacja: 15.07.2022, 14:07

PR Newswire

IRVINE, Kalifornia, 15 lipca 2022 r. /PRNewswire/ -- Zymo Research Corp., we współpracy z Instytutem Wirusologii Uniwersyteckiego Centrum Medycznego we Freiburgu (Niemcy) przedstawiło dane wskazujące, że inaktywujące podłoże transportowe (ITM) DNA/RNA Shield™ doprowadziło do całkowitej inaktywacji otrzymanych w ostatnim czasie izolatów wirusa ospy małpiej.

Dane publikowane są w kluczowym momencie, ponieważ liczba przypadków ospy małpiej na świecie nadal rośnie, a naukowcy poszukują metod bezpiecznego zbierania i transportu próbek bez naruszenia ich integralności genetycznej. Badania w kierunku wirusa ospy małpiej są prowadzone przede wszystkim z wykorzystaniem testu PCR na wymazie ze zmiany skórnej.

Linia produktów DNA/RNA Shield™ obejmuje wyroby do zbierania, zabezpieczania i transportu próbek stosowane w przebiegu pracy podczas badań nad chorobami zakaźnymi. DNA/RNA Shield™ pozwalała naukowcom na prowadzenie badań i testów chorób zakaźnych w ostatniej dekadzie, w tym w trakcie pandemii COVID-19.

Zymo Research oferuje kilka wyrobów, które można wypełnić przy pomocy DNA/RNA Shield™, w tym popularny zestaw wymazowy SafeCollect™. Zestawy wymazowe SafeCollect™ zawierają wymazówkę i opatentowaną probówkę z plombą zabezpieczającą zapobiegającą przypadkowemu rozlaniu, kontaktowi i/lub połknięciu podłoża stabilizującego próbkę, co czyni je idealnym narzędziem do pobierania próbek w warunkach domowych.

Dowiedz się więcej o zestawach do pobierania próbek Zymo Research DNA/RNA Shield SafeCollect™ tutaj.

Zapoznaj się z kartą danych.

Zymo Research Corp.

Zymo Research to spółka prywatna, która od 1994 r. dostarcza naukowcom i diagnostykom najnowocześniejsze narzędzia z dziedziny biologii molekularnej. Jej motto - „Piękno nauki leży w prostocie” - znajduje odzwierciedlenie we wszystkich oferowanych produktach, począwszy od rozwiązań z zakresu epigenetyki po technologie oczyszczania DNA/RNA. Zymo Research, od lat uznawane za lidera w dziedzinie epigenetyki, przełamuje bariery, opracowując wysokiej jakości, łatwe w stosowaniu i nowatorskie rozwiązania umożliwiające pobieranie próbek i analizę mikrobiomu oraz urządzenia diagnostyczne i technologie sekwencjonowania nowej generacji (ang. NGS). Odwiedź profil Zymo Research na portalach Facebook, LinkedIn, Twitter i Instagram.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1859786/Zymo_Research_Corp_ITM.jpg
Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1859787/Zymo_Research_Corp_Assay.jpg

Źródło: Zymo Research Corp.

KONTAKT:
Dział Marketingu