Andersen Global kontynuuje ekspansję w Afryce Zachodniej, podejmując współpracę z kancelarią podatkową i prawną w Beninie

30.07.2020, 18:47aktualizacja: 30.07.2020, 18:47

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Stowarzyszenie Andersen Global ogłosiło dzisiaj swoje wejście na rynek Beninu, zawierając umowę o współpracę z Fiduciaire Conseil and Assistance (FCA) z Kotonu, kancelarią podatkową i prawną świadczącą kompleksowe usługi od 20 lat.

Kancelaria ta, prowadzona przez partnera zarządzającego Sybela Akuessona, łączy w sposób zrównoważony silną praktykę podatkową i prawną, której personel składający się z 17 specjalistów zapewnia wsparcie w zakresie prawa pracy i prawa spółek, jak również oferuje pełny zakres usług podatkowych dla firm reprezentujących różnorodne branże.

„W coraz bardziej złożonym świecie rynek afrykański zaczął wymagać nowego tempa i skali prowadzenia działalności, w szczególności jeśli chodzi o zapotrzebowanie na usługi prawne - powiedział Sybel Akuesson. - W duchu działań zarządczych, zawsze szukamy sposobów na rozwój naszej kancelarii, a nasza współpraca z Andersen Global da nam możliwość sprostania wszystkim podatkowym i prawnym potrzebom naszych klientów na całym świecie w sposób bezproblemowy”.

„Sybel i jego zespół podzielają zaangażowanie naszej organizacji w zakresie niezależności i przejrzystości - powiedział przewodniczący Andersen Global i dyrektor naczelny Andersen, Mark Vorsatz. - Tworzenie zespołu z osobami, które podzielają nasze poglądy, stawia nas na pozycji, która umożliwi świadczenie jeszcze bardziej kompleksowych, najlepszych w swojej klasie usług na rzecz naszych klientów oraz poszerzenie i ugruntowanie naszej obecności w Afryce, w szczególności w Afryce Zachodniej. Kancelaria nawiązała już wcześniej relacje z kilkoma kancelariami współpracującymi Andersen Global w Afryce Zachodniej, co jest nieocenione i pozwala nam na zachowanie przewagi konkurencyjnej w regionie. Budowa naszej działalności w Afryce Zachodniej jest niemal na ukończeniu i obecnie jesteśmy największą kancelarią w regionie i na kontynencie”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 6 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 184 lokalizacjach.

Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200730005219/en/

Źródło: Andersen Global

KONTAKT: