Andersen Global kontynuuje rozwój w Ameryce Łacińskiej, przyjmując do stowarzyszenia kancelarię Kenswil & Co.

23.07.2020, 11:11aktualizacja: 23.07.2020, 11:11

SAN FRANCISCO -- (BUSINESS WIRE) -- Andersen Global wzmacnia swoją obecność w Ameryce Łacińskiej dzięki dołączeniu kancelarii stowarzyszonej z Surinamu Kenswil & Co., wzmacniając swoją zdolność do świadczenia usług podatkowych i prawnych w regionie północnowschodnim Ameryki Południowej.

Dysponujący niemal piętnastoletnim doświadczeniem założyciel i dyrektor zarządzający kancelarii Siegfried Kenswil prowadzi kancelarią podatkową i prawniczą z siedzibą w Paramaribo, która specjalizuje się w branży wydobycia ropy i gazu oraz górnictwa, posiadając również bogate doświadczenie w zakresie tworzenia struktur krajowych i zagranicznych, doradztwa podatkowego i zgodności z przepisami podatkowymi, doradztwa prawnego i zgodności z przepisami prawa oraz doradztwa z zakresu ładu korporacyjnego. Do klientów kancelarii należą spółki wielonarodowe, międzynarodowe i lokalne średnie przedsiębiorstwa, a także klienci prywatni.

„Zależy nam na jak najskuteczniejszym spełnianiu potrzeb naszych klientów i możemy się poszczycić innowacyjnymi, najlepszymi w swojej klasie rozwiązaniami – powiedział Siegfried. - Oczekujemy współpracy ze stowarzyszeniem Andersen Global, które pełni rolę platformy organizacyjnej umożliwiającej świadczenie na rzecz naszych klientów zintegrowanych usług podatkowych i prawnych w sposób spójny ponad granicami”.

„Stale poszerzamy nasz zasięg globalny, a współpraca z Kenswil & Co. jest kolejnym silnym elementem naszej platformy w Ameryce Łacińskiej i na Karaibach” – powiedział Mark Vorsatz, przewodniczący Andersen Global i dyrektor generalny Andersen. „Siegfried i jego zespół dołączą do dotychczasowych kancelarii stowarzyszonych i członkowskich w regionie i na świecie, a ich doświadczenie w branży i zaangażowanie na rzecz dobrego zarządzania zapewnia nam dobrą pozycję wyjściową w Surinamie”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 6 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 182 lokalizacjach.

Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200722005278/en/

Źródło: Andersen Global

KONTAKT: