Ascensia Diabetes Care Polska uzyskuje certyfikat Great Place To Work®

19.10.2023, 09:56aktualizacja: 19.10.2023, 10:03

PR Newswire/ Ascensia Diabetes Care

WARSZAWA, Polska, 19 października 2023 /PRNewswire/ -- Ascensia Diabetes Care, globalna firma świadcząca usługi z zakresu opieki diabetologicznej, producent systemów monitorowania glikemii CONTOUR® oraz wyłączny dystrybutor systemów ciągłego monitorowania glikemii Eversense®, informuje, że Ascensia Diabetes Care Polska otrzymała certyfikat Great Place To Work®.

Great Place To Work to globalny autorytet w dziedzinie kultury miejsca pracy, doświadczeń pracowników i zachowań przywódczych, które zapewniają wiodące na rynku przychody, wskaźniki utrzymania pracowników i zwiększoną innowacyjność. Jest to wsparcie dla firm z całego świata w tworzeniu nowoczesnego miejsca pracy.

Prestiżowy certyfikat przyznawany jest na podstawie opinii pracowników na temat ich doświadczeń z pracy w Ascensia Diabetes Care Polska. Firma odnotowała wysoki wskaźnik odpowiedzi wśród pracowników - aż 91% z nich wzięło udział w ankiecie, co świadczy o znacznym zaangażowaniu wewnątrz firmy.

„Od ponad 80 lat zespół Ascensia wprowadza innowacje w zakresie technologii i systemów monitorowania glukozy, wykazując konsekwentne zaangażowanie na rzecz globalnej społeczności diabetyków i budując pozytywną kulturę pracy zakorzenioną w pomaganiu innym - powiedział Paweł Łupiński, dyrektor Ascensia Diabetes Care Polska. - To wyróźnienie stanowi odzwierciedlenie wspaniałego miejsca pracy, które zbudował zespół Ascensia Diabetes Care Polska. Wciąż się rozwijamy i rozszerzamy naszą działalność, dlatego mamy nadzieję, że zachęci to ludzi do dołączenia do zespołu Ascensia i wspólnego wprowadzania innowacji”.

Certyfikat ten umacnia pozycję Ascensia Diabetes Care Polska jako pracodawcy o pozytywnej kulturze pracy, który wspiera swoich pracowników i kształtuje integracyjne i innowacyjne środowisko pracy. Obecnie firma prowadzi rekrutację na wiele stanowisk. Aby dowiedzieć się więcej i zaaplikować, należy wejść tutaj.

Ascensia Diabetes Care jest spółką należącą do PHC Holdings Corporation (TSE: 6523).

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2251299/Ascensia_Diabetes_Care_Poland.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/749389/Ascensia_Diabetes_Care_Logo.jpg

Źródło: Ascensia Diabetes Care