Co z cenami na rynku nieruchomości? Rynek nieruchomości okiem analityka rynku - wydarzenie dla specjalistów rynku nieruchomości, mediów i konsumentów

09.05.2022, 10:19aktualizacja: 09.05.2022, 10:52

Finatio Doradcy Kredytowi
Tematem numer jeden w ostatnich dniach są stopy procentowe i to, jak one wpłyną na rynek mieszkaniowy.

Wideo: https://youtu.be/HM46BLMwt24

W przypadku wielu osób raty kredytów po ostatniej podwyżce stóp procentowych mogły wzrosnąć o ponad 100% w porównaniu do sierpnia 2021 roku. Duży wzrost cen materiałów i robocizny sprawił, że koszty budowy astronomicznie wzrosły. Sytuacja jest dość skomplikowana, bo coraz trudniej zakupić na kredyt nieruchomość, bo są one drogie i kredyt jest ciężko dostępny, a z drugiej strony koszty budowy nowych inwestycji poszybowały do góry.

Jaki to będzie miało wpływ na rynek nieruchomości?

Czy kredytobiorcy postawieni pod ścianą mogą być zmuszeni do sprzedania nieruchomości poniżej ceny rynkowej? Czy będą na rynku kupcy i inwestorzy?

Jeśli chcesz poznać odpowiedzi na te pytania - weź udział w bezpłatnym wydarzeniu online, podczas którego, główny analityk HRE Investments Bartosz Turek opowie o tym, jakie są możliwe scenariusze bliższej i dalszej przyszłości. Organizatorem spotkania jest firma Finatio Doradcy Kredytowi.

Spotkanie odbędzie się 12 maja w godzinach 17:00 do 18:30.

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.

Podczas spotkania będziesz mógł zadawać pytania prowadzącemu.

Nie możesz uczestniczyć w wydarzeniu online? Każdy, kto zarejestruje się na wydarzenie, otrzyma nagranie z tego spotkania.

Zapisz się - https://finatio.pl/nieruchomosci-w-2022/

Źródło informacji: Finatio Doradcy Kredytowi