Nauka i technologie

Celonis przyspiesza swoje przywództwo w zakresie eksploracji procesów i zarządzania wykonaniem w Indiach

29.11.2021, 17:57aktualizacja: 29.11.2021, 18:07

Prezentacja nowej inicjatywy w zakresie zarządzania wykonaniem w Indiach, które stanowią światowe epicentrum procesów.

BANGALORE, Indie--(BUSINESS WIRE)-- Celonis, światowy lider w dziedzinie zarządzania wykonaniem, ogłosił dzisiaj, że rozszerzy swoją działalność w zakresie eksploracji procesów i zarządzania wykonaniem na teren Indii. Celonis uważa, że szansa dla klientów, globalnych integratorów systemów (GSI), dostawców usług outsourcingu procesów biznesowych (BPO), konsultantów i nauczycieli akademickich jest tak duża jak w przypadku przejścia z oprogramowania instalowanego lokalnie na chmurę.

W ramach swojej inicjatywy zarządzania wykonaniem w Indiach, Celonis zobowiązał się zainwestować ponad 100 mln dolarów w indyjską branżę optymalizacji procesów biznesowych i zamierza utworzyć ponad 1000 nowych miejsc pracy. Ekspansja do Indii pozwoli czołowym specjalistom i ekspertom w zakresie procesów biznesowych z całego świata na odblokowanie miliardów nowych procesów i wartości wykonawczej zarówno dla klientów, jak i w obrębie ich własnych firm. Inicjatywa w zakresie zarządzania wykonaniem firmy Celonis została uruchomiona podczas wielodniowej konferencji prasowej i wydarzenia w obrębie ekosystemu partnerskiego w Bangalore w Indiach.

Możliwości eksploracji procesów i zarządzania wykonaniem są w Indiach ogromne. Dla przedstawienia kontekstu, Everest Group raportuje, że indyjski rynek BPO w zakresie samych usług finansowych ma potencjał do wzrostu z 18 mld $ do 250 mld $ i obecnie odpowiada za niemal połowę światowego rynku outsourcingu. Co więcej, IDC szacuje, że wartość indyjskiego rynku IT i usług biznesowych[1] wzrośnie z 7 mld do 20 mld $ do roku 2025.

„Eksploracja procesów powinna być głównym aspektem cyfrowej transformacji i może odegrać kluczową rolę w osiąganiu większej skali, zwinności i uzyskiwania wartości biznesowej – powiedział Amardeep Modi, wiceprezes Everest Group. - Partnerzy i klienci Celonis w Indiach prawdopodobnie bardzo skorzystają na posiadaniu tego nowego centrum wsparcia, szkoleń i promocji najlepszych praktyk dla regionu. Pozwoli to także wykorzystać ogromną bazę utalentowanych pracowników w Indiach dla zaspokojenia szybko rosnącego popytu na umiejętności w zakresie eksploracji procesów na całym świecie”.

„Indie to niewątpliwie światowe centrum talentów i prawdziwa kopalnia w zakresie IT i zarządzania operacjami dla przedsiębiorstw z listy Global 2000. „Dzięki tej inwestycji, Celonis przenosi swoją technologię dokładnie tam, gdzie jest potrzebna. Ułatwi to dostawcom usług kompletowanie personelu o wysokich umiejętnościach w zakresie pracy z danymi i stanowi wyjątkową szansę dla indyjskich studentów i konsultantów na pracę z technologiami analizy procesów”.

Inicjatywa zarządzania wykonaniem Celonis India została zaprojektowana w oparciu o trzy strategiczne filary, które pozwolą całej branży optymalizacji procesów w Indiach, a w końcu również każdej firmie niezależnie od sektora działalności, na szybkie wdrażanie najnowocześniejszych technologii w swojej głównej działalności.

• Zarządzanie wykonaniem bez ograniczeń: pierwszym filarem inicjatywy jest wprowadzenie programów Celonis Execution Management Without Limits (Zarządzanie Wykonaniem Bez Ograniczeń Celonis) i Celonis for BPO. Te pionierskie w branży programy pozwolą na nieograniczony dostęp do technologii eksploracji procesów i zarządzania wykonaniem Celonis przez każdego specjalistę w zakresie BPO, GSI i doradztwa.
  • Akademia Celonis: drugi filar inicjatywy polega na zapewnieniu darmowych szkoleń i dostępu do najlepszych w swojej klasie metod, procesów i programów w zakresie eksploracji procesów i zarządzania wykonaniem dla całej branży konsultacji procesów w Indiach. Celonis planuje początkowe przeszkolenie w tym kraju ponad 100 tys. konsultantów, studentów i nauczycieli akademickich. Program ten jest częścią światowej inicjatywy, w ramach której Celonis przeszkoli ponad 1 milion ekspertów w zagadnieniach związanych z eksploracją procesów i zarządzaniem wykonaniem.
  • Centrum Doskonałości Celonis: trzeci filar to nowe Centrum Doskonałości Celonis (COE), które ma być kompleksowym ośrodkiem dla klientów, partnerów i dostawców usług w Indiach. CoE łączy w sobie wsparcie partnerów, profesjonalne usługi i doradztwo w zakresie wartości dla klientów, oddany zespół opracowywania produktów i zespół wsparcia klientów, by zapewnić dostęp do fachowej wiedzy i innowacji przez całą dobę.

„Każda istotna fala innowacji procesowych, od serwera klienta, poprzez internet, aż po chmurę, przetoczyła się przez branżę optymalizacji procesów w Indiach – powiedział Bastian Nominacher, współdyrektor generalny i współzałożyciel Celonis. - Celonis z dumą wspomaga przejście na nową generację modernizacji procesów w Indiach poprzez wprowadzanie naszych najnowocześniejszych technologii eksploracji procesów i zarządzania wykonaniem do czołowych światowych firm BPO, GCC, GSI i konsultingowych”.

Ekosystem partnerów Celonis obejmuje już wiele z najlepszych organizacji doradczych, dostawców usług outsourcingu procesów biznesowych (BPO) i firm konsultingowych z całego świata, takich jak: Accenture, Cognizant, Deloitte, EY, Firstsource, HCL, IBM, Infosys, KPMG, PWC, TCS, Tech Mahindra, Wipro, WNS i wiele innych Wszystkie wymienione organizacje korzystają z Celonis EMS w swoich inicjatywach w zakresie transformacji procesów – w obrębie własnych struktur i dla swoich klientów.

„Celonis wyeliminował wszelkie bariery w całym indyjskim ekosystemie procesów, aby umożliwić pracę z danymi i uzbroić firmy i organizacje z każdej branży w nasz System Zarządzania Wykonaniem, który nasi klienci nazywają >>mózgiem procesów<< swoich firm – powiedział Malhar Kamdar, dyrektor ds. handlowych Celonis i kierownik wykonawczy w Indiach. - Celonis w całości otworzył naszą platformę w celu odblokowania miliardów nowych wartości dla użytkowników, firm i całego społeczeństwa. Cieszymy się, że możemy dać dostęp do mocy czerpanej z danych wszystkim naszym klientom i partnerom z Indii”.

„Celonis jest kluczowym globalnym partnerem Bosch. Obie firmy współpracują nad wyniesieniem swoich rozwiązań w zakresie oprogramowania i analizy procesów na następny poziom, czego wymaga nasza ambicja stania się opartą na danych czołową firmą branży AIoT – powiedział Jens Bockholt, wicedyrektor regionalny Bosch. - Jesteśmy zachwyceni dalszą światową ekspansją firmy Celonis i założeniem nowego Centrum Doskonałości w Indiach i nie możemy się doczekać dalszej współpracy i wykorzystania Celonis, aby lepiej służyć naszym klientom. Jesteśmy przekonani, że przyniesie to wzajemne korzyści zarówno dla Celonis, jak i dla rozwijającego się rynku indyjskiego”.

Podczas World Tour 2021 Celonis ogłosił szereg inwestycji w każdym z trzech głównych aspektów Systemu Zarządzania Wykonaniem Celonis (EMS) – dane, inteligencja i działanie. Obejmują one przejęcie technologii strumieniowania danych w czasie rzeczywistym Lenses.io; wprowadzenie systemu Celonis Execution Graph, który łączy wydarzenia z różnych procesów w całej firmie w celu rozpoznania wąskich gardeł; oraz planowane partnerstwo z ServiceNow, które wpłynie na przyszły kształt całego rynku.

„Rynek i baza talentów w Indiach stanowią niebywałą szansę na skorzystanie ze światowego zastosowania eksploracji procesów i zarządzania wykonaniem na ogromną skalę – Anitha Scaria George, wiceprezes i dyrektor Celonis w Indiach. - Jak w każdej innej dziedzinie, są firmy, które wytyczają nowe szlaki i przeskakują konkurencję oraz te, które trafiają na koniec stawki. Celonis przeszkoli nowe pokolenie liderów zarządzania wykonaniem, aby umożliwić zastosowanie danych, inteligencji i działań do każdego procesu, w każdym rodzaju działalności, w każdej branży”.

Celonis

Celonis pomaga organizacjom przekuwać swoje dane w konkretne działania. Oparty o wiodący na rynku rdzeń eksploracji procesów, System Zarządzania Wykonaniem Celonis zapewnia szereg aplikacji, studio deweloperskie i możliwości integracji z platformami dla kierowników biznesowych i użytkowników, co pozwala na eliminację miliardów punktów nieefektywności w firmach, zapewnia lepsze wrażenia klientów i obniża emisje dwutlenku węgla. Celonis ma tysiące klientów na całym świecie. Firma ma swoje siedziby w Monachium i Nowym Jorku oraz 16 oddziałów na całym świecie.

© 2021 Celonis SE. Wszystkie prawa zastrzeżone. Celonis i logo „kropli” Celonis stanowią znaki towarowe Celonis SE w Niemczech i w innych jurysdykcjach. Wszystkie pozostałe nazwy produktów i firm stanowią znaki towarowe lub zarejestrowane znaki towarowe odpowiednich spółek.

[1] https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prAP48371321

Wersja źródłowa informacji na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211129005271/en/

Źródło: Celonis

KONTAKT: