Nauka i technologie

Konferencja prasowa „Wiedza Polaków a rozwój badań klinicznych”

31.03.2022, 09:15aktualizacja: 31.03.2022, 09:27

PAP MediaRoom - kadr z filmu
Termin debaty: 30.03.2022, godz. 14:00

Podczas konferencji prasowej międzynarodowej platformy badań klinicznych Pratia, odbywającej się 30.03.2022 r., zaprezentowano wyniki pierwszego w Polsce badania dotyczącego świadomości Polaków na temat badań klinicznych.

Podczas konferencji poruszono następujące zagadnienia: Jakie są bariery dotyczące badań klinicznych? Jakie są perspektywy rozwoju badań klinicznych w Polsce? Co skłania ludzi do udziału w badaniach klinicznych?

W konferencji udział wzięli: Łukasz Bęczkowski, COO Pratia, ekspert w obszarze badań klinicznych oraz dr Konrad Maj, psycholog społeczny, Uniwersytet SWPS w Warszawie.

Źródło informacji: Suntrust Corporation Sp. z o.o.

embeduj wideo
POBIERZ WIDEO
Data publikacji 31.03.2022, 09:15
Źródło informacji Suntrust Corporation Sp. z o.o.

Pozostałe z kategorii